Obrázek k článku Všichni Depešáci na Staromák! Největší český fanoušek chystá černou slavnost
| wlado | Foto: Anton Corbijn

Všichni Depešáci na Staromák! Největší český fanoušek chystá černou slavnost

Již téměř vyprodaný koncert Depeche Mode se koná 30. července v pražských Letňanech. Fanoušci této kapely jsou všude na světě vnímaní jako nejortodoxnější komunita napříč styly. Není tedy divu, že v rámci aktuálního Memento Mori Tour v řadě měst konají „depešácké“ večírky. Praha není výjimkou.

Ve dnech 29. a 30. července se v pražském klubu Roxy odehrají hned dvě akce doprovázející tuzemské vystoupení Depeche Mode. Nejprve přijde na řadu sobotní warm up party na rozehřátí, po nedělním koncertu bude následovat afterparty. Svým rozsahem se jedná o doposud nevětší „depešáckou“ událost v České republice, mimo samotné koncerty kapely pochopitelně. Roxy tak bude o posledním červencovém víkendu vítat fanoušky z celého světa.

„Pražský víkend s Depeche Mode nemá v historii fanouškovského hnutí v České republice obdoby. Doposud zde nebyly v souvislosti s koncertem pořádány oficiální warm up party a afterparty. Navíc bude akce výjimečná i svou kapacitou. Pokud se klub Roxy vyprodá, bude se jednat o historicky největší Depeche Mode party v České republice,“ vysvětluje organizátor akce Prague Depeche Mode Weekender, který si říká Filip DTA a patří k největším fanouškům skupiny v zemi. Stojí také za projektem Deconstruction Time Again, jenž depešácké klasiky představuje v remixech soudobých producentů elektrické taneční hudby. Více jsme o něm v Headlineru psali zde.

Focení do depešáckého alba

Optali jsme se Filipa na podrobnosti depešáckého víkendu. Jeho účastníci se mohou těšit, že s podobně naladěnými příznivci kapely stráví poměrně intenzivní dva dny. Sobotní warm up party začně v osm hodin večer a potrvá do jedné hodiny ranní – aby se účastníci stihli na nedělní Black Celebration pořádně vyspat. Hodinu před začátkem warm upu jsou oddaní depešáci svoláni na Staroměstské náměstí ke společnému focení, následovat bude spanilý pochod ke klubu Roxy. Nedělní afterparty naváže na koncert a pokračovat bude až do páté hodiny ranní.

V březnu Depeche Mode vydali album Memento Mori, které ovlivnila smrt Andyho Fletchera

Na obou parties bude samozřejmě znít hudba Depeche Mode. Pro návštěvníky pořadatelé dokonce chystají i speciální dárky připomínající Prague Depeche Mode Weekender. „Aby měli účastníci vzpomínku, nachystali jsme pro ně pár překvapení, dárků a limitovanou sérii triček s logem akce. Pevně doufám, že si návštěvníci pražského koncertu odnesou nejen hezkou vzpomínku na koncert, ale i na doprovodný program s ním spojený. Fandím srdcem a srdcem pořádám i tenhle unikátní event,“ říká Filip DTA, který se v čase, jenž netráví na koncertech Depeche Mode a dalších svých oblíbených kapel, živí jako právník.

Kdo jeho vášeň zná, myslel by si, že je celá akce jeho vlastním dítkem, organizaci však přebral po původním pořadateli. „Když odstoupil, rozhodl jsem se tu výzvu přijmout, i když je to pro mě jedna velká neznámá a risk. Doposud jsem tak rozsáhlý event nepořádal. Velkou oporou je mi klub Roxy, který byl od počátku jedinou variantou, kde obě akce konat. Inspirací byly parties v Bratislavě, kde se konaly rovněž warm up i afterparty a zájem o ně byl velký,“ dodává Filip DTA.