Obrázek k článku V Praze zemřel kytarista legendárních Killing Joke Geordie Walker
| Lukáš Rešl | Foto: Profimedia

V Praze zemřel kytarista legendárních Killing Joke Geordie Walker

Dlouholetý a zakládající člen kapely zemřel ve věku čtyřiašedesáti let v neděli 26. listopadu. Killing Joke tuto zprávu potvrdili na svém Instagramu. Příčinou úmrtí byla mrtvice.

„S nesmírným zármutkem potvrzujeme, že 26. listopadu 2023 v 6:30 ráno v Praze zemřel po mrtvici legendární kytarista skupiny Killing Joke Kevin 'Geordie' Walker v obklopení rodiny. Jsme zdrceni. Odpočívej v pokoji, bratře,“ napsala skupina na sociální síť.

Walker se stal členem skupinyv roce 1978 poté, co odpověděl na kapelní inzerát, který do časopisu Melody Maker zadal zpěvák Jaz Coleman. Právě s ním tvořil Walker jádro skupiny, která v osmdesátých letech vydala sedm studiových alb, jež se žánrově pohybovala na pomezí gotiky, metalu, alternativního rocku nebo post-punku. Vůbec první, eponymní desku vydal Walker s Killing Joke dva roky po založení kapely v roce 1980.

V devadesátých letech se tvorba Killing Joke zpomalila a kapela na čas přerušila činnost. Nadále však vydávala novou muziku a od roku 2003 do současnosti opět koncertovala. Jejich poslední řadové album Pylon vyšlo v roce 2015. Walker a spol se významným způsobem zasadili o rozkvět post-punku a zvuku, který tento žánr definoval.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Killing Joke (@killingjokeband)