Obrázek k článku Syn frontmana Linkin Park vzpomíná na zesnulého otce. Draven Bennington překvapuje
| Liv Boková | Foto: 30 Miles North

Syn frontmana Linkin Park vzpomíná na zesnulého otce. Draven Bennington překvapuje

Po Chesteru Benningtonovi, od jehož smrti v červenci uplyne šest let, zůstalo šest dětí. Jeho třetí syn Draven se vydává v tátových stopách a pod hlavičkou projektu RVRND právě vydal debutový singl F W/ Me.

Track je ke slyšení také v novém dokumentárním seriálu Family Legacy streamovací platformy Paramount+, který představuje hudební hvězdy z pohledu jejich dětí, přidává dosud nezveřejněné videozáznamy i čerstvé rozhovory právě s potomky oblíbených muzikantů. Draven Bennington se objevuje hned v první epizodě nazvané Dads Who Rock, která měla premiéru v úterý.

Hudbu jako z dílny Linkin Park ale od něj nečekejte. První singl čerstvě jedenadvacetiletého Dravena sice mixoval a masteroval Jay Baumgardner, který se podílel na nahrávkách Linkin Park i kapely Grey Daze, Chesterova předchozího působiště, ale žánrově je úplně jinde. Zní tak trochu, jako by ho zamlada natočil Eminem. Draven, který předtím hrál na kytaru a zpíval v alt-metalové kapele Chaos, teď rapuje a je z toho poměrně povedená a chytlavá záležitost.

Projekt RVRND má na srpen naplánované vydání debutového EP. Draven Bennington ho tvoří spolu s producentem Mannym Dominickem, který dříve bubnoval v americké elektronické kapele Ghost Town. Je taky producent a skladatel, říká si Manny the Drummer a na kontě má spolupráci se jmény jako Wiz Khalifa, Kid Cudi nebo Josh Groban.

Draven v úterním příspěvku na Instagramu děkuje za možnost účastnit se natáčení dokumentu Family Legacy a mimo jiné píše: „Bylo úžasné vidět všechny ty záběry mého táty. S potěšením jsem sdílel to, co dělám já, i mluvil o všech těch skvělých věcech, které dělal táta, aniž bychom se soustředili jen na jeho konec.“ A dodává: „Mluvme o šťastných vzpomínkách, místo utápění se v těch smutných.“