Obrázek k článku Aerosmith se rozloučí na turné. Steven Tyler po zlomenině hrtanu opět zpívá
| Petra Divoká | Foto: Profimedia

Aerosmith se rozloučí na turné. Steven Tyler po zlomenině hrtanu opět zpívá

Rocková legenda Aerosmith je zpátky a chystá se na poslední rozloučení s posluchači. Po nepříjemné pauze, kdy se frontman kapely Steven Tyler musel věnovat léčbě vážného zranění hlasivek, kapela oznámila nové termíny svého turné Peace Out. A vypadá to, že fanoušci, kteří si už stihli pořídit lístky, se mají na co těšit.

Americké turné po všech peripetiích začne 20. září v Pittsburghu a bude pokračovat až do 26. února, kdy se má velkolepě uzavřít v Buffalu. Jako bonus se k Aerosmith přidává skupina The Black Crowes. Kapela to oznámila na svém Facebooku. 

Příběh tohoto turné je plný otoček. Aerosmith se původně chystali vyrazit na šnůru již minulý rok, ale po několika koncertech přišlo nepříjemné překvapení v podobě Tylerova zdravotního stavu. Zranění hlasivek a zlomenina hrtanu znamenaly, že kapela musela plány odložit a zpěvák se musel věnovat léčbě.

Předtím, než Aerosmith museli zvolnit tempo, stihli udělat pár velkých věcí, včetně uzavření rezidence v Las Vegas a koncertu ve svém rodném Bostonu. Právě tam kapela v roce 1970 vznikla. S více než 150 miliony prodaných alb po celém světě a desítkami hitů, včetně klasik jako Dream On, Sweet Emotion a Janie's Got a Gun si Aerosmith vydobyli status ikon a přezdívku „největší americká rockandrollová kapela.

Jejich schopnost překlenout hudební žánry se projevila ve spolupráci s hiphopery Run-DMC na přelomovém remixu Walk This Way.  Do Rock and Roll Hall of Fame byli Aerosmith uvedeni už v roce 2001. Turné Peace out by pro fanoušky měla být emotivní jízda – je totiž koncipováno jako rozlučkové.