Obrázek k článku Zranění frontmana Aerosmith je vážnější, kapela už letos nevystoupí
| Liv Boková | Foto: Profimedia

Zranění frontmana Aerosmith je vážnější, kapela už letos nevystoupí

Místo šesti koncertů z americké části světového turné na rozloučenou, jejichž odložení kapela oznámila v první polovině září, se odkládají všechny její letošní koncerty. Problémy zpěváka Stevena Tylera jsou totiž vážnější.

Kapela v oznámení na sociálních sítích píše, že její frontman bude k úplnému zotavení potřebovat hlasový klid delší dobu než původně zamýšlených třicet dnů.

„Bohužel, poranění Stevenových hlasivek je vážnější, než jsme si zpočátku mysleli. Jeho lékař teď potvrdil, že kromě poškození hlasivek utrpěl také frakturu hrtanu, která vyžaduje dlouhodobější léčbu. Má tu nejlepší možnou dostupnou zdravotní péči, která by měla zaručit co nejdřívější uzdravení. Vzhledem k povaze poranění je ale nezbytné, aby byl trpělivý. Z tohoto důvodu musíme všechny naše plánované koncerty v rámci Peace Out tour odložit na rok 2024. Nové termíny oznámíme, jakmile budeme vědět víc.“

Kapela přidává také dvě věty přímo od Stevena Tylera: „Láme mi srdce, že nemůžu být na pódiu s Aerosmith, mými bratry, i skvělými Black Crowes, a užívat si koncerty s těmi nejlepšími fanoušky na světě. Slibuji, že se vrátíme hned, jak to půjde!“

Hlasivky si Steven poranil v průběhu třetího koncertu, v Elmontu v americkém státě New York. „Při sobotním vystoupení jsem utrpěl poranění hlasivek, které vedlo až k následnému krvácení. Potřebujeme odložit několik koncertů, abychom se mohli vrátit s jistotou, že předvedeme přesně takové vystoupení, jaké si zasloužíte,“ napsal tehdy Tyler příznivcům.

Teď, po oznámení odkladu celého turné, kapela další podrobnosti k příčinám nového zranění zatím neuvádí. Zlomenina hrtanu je ne příliš časté zranění, ke kterému dochází třeba při dopravních nehodách nebo sportu, typicky například v hokeji. Fraktura hrtanu způsobená silným intenzivním kašlem nebo kýcháním či v důsledku poranění hlasivek je extrémně vzácná.

Rozlučkové koncertní turné Aerosmith nazvané Peace Out: The Farewell Tour začalo teprve 2. září. Po třech koncertech muselo být původně na třicet dní přerušeno s tím, že bude pokračovat od 11. října až do konce února příštího roku podle plánu.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Aerosmith (@aerosmith)