Obrázek k článku Renezanční rockeři Palaye Royale se postarají o afterparty Rock for People
| Lukáš Rešl | Foto: Rock for People

Renezanční rockeři Palaye Royale se postarají o afterparty Rock for People

Kanadská altrocková skupina Palaye Royale si za poslední roky vytvořila silný vztah s Českou republikou a místními fanoušky. Po jejich povedeném vystoupením na loňském ročníku Rock for People nyní zahrají na oficiální afterparty festivalu, která proběhne 17. června v brněnském Sono Music Clubu.

Za poslední roky si málokterá zahraniční skupina u nás vytvořila tak širokou fanouškovskou základnu jako právě kanadští rockeři Palaye Royale. Skupina vyniká nejen díky svébytně pojaté kytarové muzice, ale také poněkud nevšedním renezančním vzhledem s odkazem na módu z minulých století. Díky tomu jejich koncerty občas působí jako jeden velký hudební cirkus.

Palaye Royale tvoří tři bratři, Remington Leith (zpěvák) Sebastian Danzig (kytarista) a Emerson Barrett (bubeník), kteří vystupují pod uměleckými pseudonymy. Kapelu založili už v roce 2008 pod jménem Kroop Circle, přičemž první slovo v názvu odkazovalo na jejich příjmení. Nejmladšímu Barettovi bylo pouhých dvanáct let.

Od roku 2011 už skupina začala vystupovat pod názvem Palaye Royale, přičemž od té doby stačila vydat několik singlů, a především čtyři řadová alba. To poslední, Fever Dream, vydala v říjnu roku 2022 a okamžitě z ní vystřelily singly jako Punching Bag či Broken. Úspěšně tak navázaly na předchozí nahrávku The Bastards (2020), ze které rovněž rezonovalo hned několik skladeb, které si získaly srdce fanoušků po celém světě.

Ti čeští, které si v posledních letech skupina velmi oblíbila, se na ně budou moci těšit jen dva dny po vyvrcholení festivalu Rock for People, Palaye Royale totiž míří na oficiální afterparty festivalu do brněnského klubu Sono Music Club.

V nedávném rozhovoru pro Headliner kapelu vyzpovídal wlado a vznikl z toho pro Palaye Royale jeden z nejzábavnějších rozhovorů vůbec. Dozvíte se v něm například proč milují Prahu, co obnáší mít v kapele sourozence nebo koho mají rádi z českých spisovatelů.