Obrázek k článku Headliner Pontony jsou zpátky! Již 22. června se těšíme na Střeleckém ostrově
| Kay Buriánek

Headliner Pontony jsou zpátky! Již 22. června se těšíme na Střeleckém ostrově

Konečně navazujeme na tradici čtyř roků letních Headliner pontonů. Jen se přesunujeme o pár metrů dál na Střelecký ostrov. V úterý 22. června začínáme se zpěvačkou Dashi Stardust a trojicí Mr. Pink and the Bad Thoughts.

Po čtyřech úspěšných sezónách, během nichž se Headliner pontony na Střeleckém ostrově etablovaly jako vyhledávaná letní akce v centru Prahy, se loni ze zjevných důvodů nekonaly. Letos, pokud vše půjde hladce, bychom rádi na tradici navázali sérií šesti koncertů. Něco málo se změnilo, koncept však zůstává. Z lodi jsme se přemístili na souš Střeleckého ostrova a hluk tentokrát vytěsní intimnější žánry. I tak se můžete těšit na nadějná a velmi invenční jména, oscilující od temného country přes lo-fi folk, podivné písničkáře, atmosférickou elektroniku a shoegaze až po laptop pop. Nenechte si ujít žádný z Headliner (ne)pontonů 2021, čeká vás nejedno překvapení. Vstup klasicky zdarma. 

Headliner (ne)ponton #1 – 22. června 2021

Dashi Stardust

Jediné, co potřebujete slyšet, abyste nevynechali otvírák letošních matiné na Střeleckém ostrově je singl Ordinary Things Dashi Stardust ft. Geoff Tyson. Zasaďte si ho do kontextu letního podvečera na ostrově v centru Prahy ve společnosti přátel, se kterými jste se dlouho neviděli a kulisa extatického štěstí bude dokonalá. Nebo tak nějak. Každopádně tahle zpěvačka, skladatelka a tanečnice je coby ‘opener’ celé série koncertů naprostá trefa do černé labutě. Nice and fresh.

Mr. Pink and the Bad Thoughts

Mr. Pink and the Bad Thoughts jsou tři desperáti z kapel jako Bibione, Cold Meat Party nebo Maggies Marshnallows, co se sešli na špinavé palubě bludného škuneru ještě předtím, než se na podzim roku 2020 zakázalo hrát a zpívat. Balancují nad propastí mezi smutným folkem a temným country, nebojí se funerálních syntezátorů, ani beatů polomrtvého bubeníka, kterého se neúspěšně snaží rozveselit westernová kytara. Prý jako Nick Cave po mrtvici nebo jako dostavník, který se nikdy nedostavil. Milujeme outsidery. Poslouchejte na Bandcampu

HEADLINER (NE)PONTON # 1
22. června 2021 od 19:00 do 21:30
Střelecký ostrov pod Mostem Legií, Praha 1
VSTUP ZDARMA 
FB událost zde.