Obrázek k článku GLOSA: Mirai a Nikol Leitgeb si vyměňují zamilované pohledy ze setrvačnosti
| Daniel Mohr | Foto: Forrest Král

GLOSA: Mirai a Nikol Leitgeb si vyměňují zamilované pohledy ze setrvačnosti

Pánové z Frýdku-Místku ždímají svou poslední desku Maneki Neko co to dá. Vlci už jsou v pořadí šestá skladba, která se dočkala vizuálního zpracování, přitom od vydání desky samotné uplynul již rok. Singlem už se tak stala více než polovina písní.

Jelikož Mirai svou zásobu dobrých kusů již z desky vyčerpali, přišla řada i na ty slabší. To bezpochyby platí o skladbě Vlci, jakkoliv vám nejspíše velmi jednoduchý, vcelku bezduchý refrén: Jsme jako dva vlci, co vyjí krajinou, zůstane v hlavě po celý den.

I když na desce možná jako výplň působí celkem slušně, jako samostatný kus je spíš nudná. Možná by po roce, pokud nemají tvůrčí krizi, mohli Mirai začít do světa posílat pro změnu novinky.

Nijak skladbě nepomohl ani videoklip, na který si zpěvák přizval svou kamarádku Nikol Leitgeb, tentokráte v roli herečky. Vizuál nijak zvlášť nenadchne, ale ani neurazí. Zamilované pohledy ústřední dvojice ho nezachrání. Víc se toho jak o skladbě, tak i o klipu říct nedá.

To je však na jednu z nejpopulárnějších kapel současnosti žalostně málo. Abyste tak dlouho mohli tímto způsobem vydávat starší skladby, potřebujete opravdu dobrý a široký repertoár v kvalitě a množství, které Maneki Neko bohužel nenabízí.

Budeme tedy doufat, že nás Mirai v blízké době poctí novým počinem, čeho je totiž moc, toho je příliš. Navíc příští rok kapelu čeká za rok její dosud největší turné, bylo by hezké navnadit fanoušky novou tvorbou, na to je ovšem prostoru poměrně dost.