Obrázek k článku GLOSA: Blink-182 se převlékli za Ramones. Comeback si vychutnávají naplno
| Daniel Mohr | Foto: Sony Music

GLOSA: Blink-182 se převlékli za Ramones. Comeback si vychutnávají naplno

Pochybnosti rozptýleny. Kdo čekal, že druhý comeback amerických pop-pankáčů nemůže již přinést nic zajímavého a nového, musí zůstat udiven. Trojice totiž možná až teď vydala svou nejlepší punkovou skladbu. Natočila k ní videoklip, který je poctou legendárním Ramones. A je prostě dokonalý.

„When I teach masturbation, I'm always like: Just have fun with it.“

Těmito slovy otevírá Tom DeLonge poslední singl před vydáním deváté studiové desky blink-182. Bůhví, v jakých situacích slova o zábavě při masturbaci kromě písně skutečně využívá, ale zjevně je vyřkl směrem k ostatním členům tria před natáčením nové desky. Prostě a jednoduše se bavit. Nejenže tento plán funguje na sto procent, hudebně to kapele  šlape asi nejlépe za celou jejich éru.

Rodáci z Powaye v Kalifornii sice před pár týdny vydali doják One More Time, v němž zaznamenali všechny těžkosti, co se jim za jejich společnou kariéru přihodily, ovšem všechny tři zbylé singly, které zatím trojice z nové desky vydala, mají obrovské tempo. Po zatím posledním albu Neighborhoods, které kapela natočila v současné sestavě, se tak trochu čekalo, že DeLonge a spol. zůstanou na vážnější vlně, kterou na této desce prezentovali. Zřejmě tehdy chtěli celému světu dokázat, že už nejsou těmi rozjančenými puberťáky a trochu povyrostli.

Nyní se však kapela dostala do fáze, kdy už opravdu nemusí nikomu nic dokazovat a očividně si to užívá plnými doušky. Dance With Me totiž připomíná svým humorným pojetím časy, kdy ve svých klipech pánové pobíhali nazí po ulicích nebo jen tak ze srandy vybrali pár tisíc dolarů a rozhazovali je mezi kolemjdoucí z dodávky. To vše se ale odehrávalo v době, kdy bylo všem o více než dvacet let méně. Thedy se to od nich tak nějak očekávalo.

Že ale Blink-182 budou bavit fanoušky i dnes, kdy všem aktérům bude okolo padesáti let, snad nikdo ani nečekal. Přesto se však vizuál k novému singlu řadí k nejlepším, co kapela kdy natočila. Ačkoliv by mohl být pro kapelu sebedestrukcí, naštěstí se tak neděje. Na čtyři minuty se DeLonge, Hoppus a Barker oblékly do kůže nesmrtelných pankáčů Ramones a vydali se do minulosti a do míst, kde se pohybovali punkové legendy. Výběr Ramones není pro kapelu žádnou náhodou. DeLonge tuto kapelu doslova uctívá a jejich typický zvuk již do svých skladeb nejednou použil.

Ať už hudebně či obrazem, Blink-182 se nachází v excelentní formě. Nechme se tedy překvapit, co přinese dvacátý říjen. K tomu, aby se jednalo o vynikající desku, má trio našlápnuto velmi solidně.