Obrázek k článku Gaia Mesiah ruší všechny letní koncerty kvůli nemoci zpěvačky
| Honza Vedral | Foto: Vít Linek

Gaia Mesiah ruší všechny letní koncerty kvůli nemoci zpěvačky

„Naše Marka potřebuje ze zdravotních důvodů několik měsíců pauzu, musíme s lítostí zrušit všechny letní koncerty,“ napsala skupina na sociální sítě. S jakým onemocněním Marka Rybin bojuje, kapela uvádět nechce. Počítá však s návratem na koncertní pódia.

První zpráva o zdravotních problémech zpěvačky se na Facebooku Gaia Mesiah objevila už v pátek 14.6. „Stala se nemilá věc. Marku máme v nemocnici,“ zrušila kapela na poslední chvíli svou účast na víkendových festivalech.

Zdravotní problémy Marky Rybin si podle nejnovějšího vyjádření vyžádají delší dobu „mimo pódium“. S návratem na něj ale podle informací, které má Headliner k dispozici, zpěvačka i zbytek Gaia Mesiah rozhodně počítají. „Milujeme vás, milujeme hudbu, milujeme koncertování a věříme, že se brzy vrátíme silnější než kdy jindy a se spoustou energie,“ vzkázala kapela fanouškům na Facebooku. 

Gaia Mesiah koncertuje ke svému loňskému albu Vlnobytí. „Znamená to být ve vlnách. To je život. A má to uprostřed místo „o“ ležatou osmičku, jako že je nekonečný. Voda je nekonečná. Ale je to i o tom, že tě život bičuje svými vlnami. Někdy víc, někdy míň, ale furt v těch nekonečných vlnách jsi,“ vysvětlila tehdy název desky Marka Rybin. 

„Gaia Mesiah zůstává i přes snahu uhladit kostrbatost předchozích desek jednou z nejexcentričtějších kapel na české scéně. Vlnobytí je konečně zase rocková deska, která stojí za poslech,“ napsal o albu v pochvalné recenzi Josef Vlček.