Obrázek k článku Čerstvé (z)boží: Debutující zpěvačka Nikita Kingston se nemusí podbízet
| Marek Reinoha | Foto: Warner Music

Čerstvé (z)boží: Debutující zpěvačka Nikita Kingston se nemusí podbízet

Vyzkoušela si svět televizního popu, ale zjistila, že bude lepší zkusit vlastní cestu. Zpěvačka Nikita Kingston má česko-jamajské kořeny a debutuje povedeným, náladovým singlem Different Kind.

Nikitu Machytkovou si můžete pamatovat z loňské řady show Česko Slovenská SuperStar, ve které se dostala mezi deset nejlepších. Ještě před začátkem finále ale ze soutěže z rodinných důvodů odstoupila. Objevila se i v obskurním pořadu Tvoje tvář má známý hlas. V současné době pod novým uměleckým jménem Nikita Kingston zaujala singlem Different Kind. A určitě má na to vzbudit na tuzemské scéně rozruch.

Nikita je talentovaná sympatická mladá zpěvačka s česko-jamajskými kořeny a oplývá sametovým hlasem. Hudbě se věnuje již od útlého mládí, kdy začala hrát na klávesy a skládat písničky – vždy snila o hudební dráze. Chvályhodné je, že nemá zájem se podbízet a dělat úplný mainstream. „Chtěla bych mít své publikum, ale určitě netoužím předvádět něco, co nikdo nechápe,” říká.

Základ písničky Different Kind napsala ve čtrnácti letech a s finálním podobou jí pomáhali producent Reginald a kytarista David Kandler, který působí mimo jiné ve skupině Sofiana Medjmedje. „Přinesla jsem několik rozepsaných věcí, ze kterých jsme vybrali nejlepší pasáže a složili novou skladbu. Nikdy předtím jsem takhle s někým nepracovala, byla to skvělá zkušenost,” prozrazuje. Different Kind je výborný song se skvělou atmosférou a je z něj patrné, že je Nikita velmi muzikální, skvěle cítí hudbu a vedle zmíněného sametového hlasu také vládne dokonalým projevem.

K singlu vyšel i civilně pojatý, avšak působivý videoklip podtrhující atmosféru písníčky. „Pokoj, kde se video točilo, není můj. Aby to ale bylo maximálně autentické, nastěhovali jsme do něj spoustu mých věcí – gramofon, desky, knížky, obrázky, co visí na stěnách,” řekla k natáčení Nikita.

V písničce zpívá o pocitech člověka, který je odlišný a nezapadá mezi ostatní, a o tom, že lepší než se přizpůsobit, je být „different kind“. Pokud se tedy Nikita vydá touto cestou a ne tou televizáckou z Tvoje tvář má známý hlas, tak nás ještě může svým nepodbízivým a kvalitním popem hodně překvapit. A ruku na srdce, český mainstream potřebuje takové autory a interpretky jako sůl.