Obrázek k článku Billie Eilish překvapila fanoušky. Na oscarový triumf naváže třetím albem už v květnu
| Šárka Hellerová | Foto: William Drum

Billie Eilish překvapila fanoušky. Na oscarový triumf naváže třetím albem už v květnu

Téměř přesně pět let po vydání debutu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? oznámila Billie Eilish, že již brzy vydá své třetí album. Oznámení přichází necelý měsíc poté, co se stala nejmladší dvojnásobnou držitelkou Oscara.

Novinka se bude jmenovat Hit Me Hard and Soft a vyjde 17. května, oznámila zpěvačka na svých sociálních sítích v pondělí 8. dubna. „Je bláznivé to teď napsat, jsem tak nervózní a nadšená. Nevyjdou žádné singly, chci vám to dát celé najednou. Já a Finneas nemůžeme být na tuhle desku pyšnější, nemůžeme se vůbec dočkat, až ji uslyšíte. Miluji vás, miluji vás, miluji vás,“ vzkázala Eilish svým fanouškům. Příspěvek doprovodila obalem alba, na němž se pod otevřenými dveřmi potápí pod hladinu. Od uvedení předchozí desky Happier Than Ever uběhly necelé tři roky.

Své třetí album Billie Eillish opět napsala ve spolupráci s bratrem Finneasem. Vyjde digitálně a v omezeném množství fyzických nosičů, zveřejňuje NME informace z tiskové zprávy. Nahrávka vyjde také na vinylových deskách z recyklovaných a stoprocentně recyklovatelných materiálů. Před měsícem Eilish kritizovala umělce, kteří vinyly vydávají v sérii nejrůznějších formátů a balení, aby bez ohledu na udržitelnost zvýšili své prodeje.

Zdá se již nezvratné, že po roce 2023, kdy triumfovala s křehkou baladou What Was I Made For?, kterou s Finneasem napsala pro film Barbie a letos v březnu za ni získala svého druhého Oscara, čeká zpěvačku další silný rok. Mimochodem se nechala slyšet, že právě díky písničce z úspěšného filmu překonala tvůrčí krizi. Další deska tak možná bude na světě už teď i díky slavné plastové panence.