Obrázek k článku Ben Cristovao, J.A.R. či Adam Plachetka. Ceny Anděl rozproudí nominované hvězdy
| Lukáš Rešl | Foto: Ceny Anděl Coca-Cola 2023

Ben Cristovao, J.A.R. či Adam Plachetka. Ceny Anděl rozproudí nominované hvězdy

Pražské O2 universum bude 30. března hostit ceremoniál věnovaný předávání hudebních cen Anděl. Třiatřicátý ročník ozdobí vystoupení nominovaných umělců. Čeká je pódium s vesmírným designem.

„Andělský line-up“ prozatím zahrnuje zástupce nominovaných z kategorií Album, Skladba, Sólová interpretka, Objev i Společný projekt. Diváci a hosté se mohou těšit na vystoupení kapel J.A.R., Jelen či Hradišťan. Zahrají i Ben Cristovao, Sofian Medjmed, Marcell či operní pěvec Adam Plachetka.

„Dává nám smysl představit v rámci předávání zejména tvorbu těch, kterých se daný ročník nejvíce týká. A těmi jsou samotní nominovaní, o kterých rozhodla Česká hudební akademie,“ vysvětluje producentka Cen Anděl Lucka Hájková. Kompletní line-up hodlají pořadatelé doplnit v průběhu března.

Připomeňte si kompletní nominace Cen Anděl 2023.

Letošní předávání cen by měl navíc podpořit nápaditý vizuál a design dvou pódií. Zatímco pro hudební vystoupení poslouží velká koncertní stage, pro moderace a samotné předávání Andělů organizátoři chystají menší pódium zasazené přímo mezi diváky. „Při tvorbě vizuální identity jsme se inspirovali především prostorem, ve kterém se tentokrát Ceny Anděl uskuteční. O2 universum a jeho ikonická kulatá světla tvarem připomínající létající talíře jsme analogicky spojili s tematikou vesmíru,“ prozradil informace o podobě ceremoniálu stage designer Matyáš Vorda.

Ben Cristovao a Sofian Medjmedj jsou nominováni v kategorii Společný projekt.

Nominacemi letos provedou dva moderátoři, influencerka Ivana „Fancy“ Kulhánková a hudební novinář Honza Dědek, známý mimo jiné jako tvůrce populární talkshow 7 pádů. Třiatřicátý ročník Cen Anděl 2023 odvysílá 30. 3. 2024 v přímém přenosu ČT1 a YouTube kanál Cen Anděl.