Obrázek k článku AC/DC se po osmi letech vrátí do Evropy. Česká republika mezi oznámenými koncerty není
| Šárka Hellerová | Foto: Profimedia

AC/DC se po osmi letech vrátí do Evropy. Česká republika mezi oznámenými koncerty není

Na evropské turné nazvané Power Up vyjedou AC/DC v květnu. Česká republika mezi 21 zveřejněnými termíny chybí.

Kapela se na turné vydá po osmi letech. Na podzim legendární rockeři zahájili koncertní návrat vystoupením na kalifornském festivalu Power Trip, nyní si je opět vychutná i evropské publikum, pro které AC/DC naposledy hráli v roce 2016 – tehdy s nimi zpíval Axl Rose. Letos se fanoušci mohou těšit na návrat Briana Johnsona.

„Jsme nadšení, že můžeme konečně oznámit evropské Power Up tour,“ uvedla skupina na sociálních sítích. „Anguse, Briana, Stevieho a Matta doprovodí Chris Chaney, který ponese Cliffovu pochodeň.“ Potvrdili se tak spekulace, že na turné nevyrazí baskytarista Cliff Williams. S Brianem Johnsonem tedy na pódiu bude basista Chris Chaney, kytaristi Angus a Stevie Youngovi a bubeník Matt Laug.

Že se kapela chystá splnit pandemií způsobený rest a vyjet na turné k albu Power Up z roku 2020, bylo jasné od minulého týdne. Kapela fanouškům položila otázku, zda jsou připraveni a spustila odpočítávání. Nyní oznámila dvacet jedna koncertů v Evropě – pro tuzemské fanoušky jsou nejbližší zastávky v Německu, Rakousku, či na Slovensku.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený AC/DC (@acdc)