Obrázek k článku Zrazený baskytarista Simon Gallup opustil The Cure. Znamená to konec kapely?
| Honza Vedral

Zrazený baskytarista Simon Gallup opustil The Cure. Znamená to konec kapely?

„S trochu těžkým srdcem už nejsem členem The Cure,“ napsal Simon Gallup na svůj Facebookový účet. „Přeju jim hodně štěstí.“

V jednom z komentářů později uvedl, že už měl „dost těch zrad“. Gallup začal s Robertem Smithem hrát už v roce 1979 a v sestavě vydržel s výjimkou dvouleté pauzy, která začala v roce 1982. Se zpěvákem ho pojilo dlouholeté přátelství a pro fanoušky byl podobnou ikonou jako sám Smith. Ten ještě před třemi lety pro The Irish Times uvedl, že pokud by se Gallup rozhodnul kapelu opustit „tak už se nebude jmenovat The Cure.“

Samotná kapela ještě na situaci nijak nezareagovala. Zda se jedná skutečně o její konec tedy zřejmé není. Smith ovšem Gallupa v rozhovorech mnohokrát označil za „srdce kapely“ a jejich přátelství za neobyčejně pevné. „Muselo by se stát něco výjimečného, abychom se rozešli,“ uvedl Robert Smith.

Gallupovo oznámení přišlo pár dní po té, co zpěvák The Cure vystoupil jako jeden z mnoha hostů skupiny Gorillaz na vyprodaných londýnských halových koncertech.

Fanoušci také stále čekají na dlouho ohlašované nové album The Cure, kterým má kapela navázat na album 4:13 Dream z roku 2008. Robert Smith ho několikrát označil za zřejmě poslední desku, kterou kapela dokončí. Podle jeho posledních vyjádření je nové album „takřka hotové“. O tom kdy a kde vyjde ovšem jasno není. Doufejme, že po Gallupově oznámení se fanoušci nahrávky vůbec dočkají.