Obrázek k článku Smůla hned na začátku turné. Koncert Rammstein skončil pádem zpěváka z pódia
| Petra Divoká | Foto: Jan Nožička (Praha, 2017)

Smůla hned na začátku turné. Koncert Rammstein skončil pádem zpěváka z pódia

Až do poslední chvíle se úvodní večer turné v litevském Vilniusu vyvíjel dobře, při závěrečné děkovačce ale frontman klopýtnul a zmizel fanouškům z očí elegantním obloučkem.

Poté, co 20 května Rammstein odehráli jeden zkušební kocnert pro členy fanklubu, odstartovali koncertní šňůru naplno v pondělí 22. května. V závěru koncertu všech šest členů stálo na kraji pódia a děkovalo fanouškům. Till Lindeman zahájil ústup do zákulisí jako první a po jednom kroku vzad už se řítil pryč způsobem, který jistě nepředpokládal.

O pár vteřin později se ostatní hudebníci, kteří jeho pád zprvu nezaznamenali dívají dolů jeho směrem. Rammstain později na sociálních sítích sdíleli jen poděkování Vilniusu a zprávu, že turné započalo. Lze tedy předpokládat, že zpěvák přežil bez úhony.

Turné pokračuje v sobotu 27, května v Helsinkách a dalších evropských městech. Prahu tentokrát míjí, zato se na Rammstein mohou těšit slovenští fanoušci. V Trenčíně kapela vystoupí 14. června. Ovšem samotný Till Lindeman české fanoušky i letos. 22. listopadu 2023 vystoupí sólově ve Sportovní hale Fortuna.