Obrázek k článku Rolling Stones točí nové album. Hostovat na něm budou Beatles
| Honza Vedral | Foto: Scott Robert Ritchie, J. Bouquet, Profimedia, koláž: Headliner

Rolling Stones točí nové album. Hostovat na něm budou Beatles

Mem, který koloval internetem po úmrtí Charlieho Wattse se možná stane realitou. Žijící členové Beatles – tedy rytmická sekce Paul McCartney a Ringo Starr- se podle zpráv amerického tisku propojila s někdejšími rivaly z Rolling Stones.

Se zprávou potvrzenou z několika zdrojů přišel server Variety. Ringo Starr a Paul McCartney podle něj budou hostovat na zatím neoznámeném studiovém albu, na němž v těchto dnech pracují The Rolling Stones. K nahrávání s členy Beatles mělo dojít někdy v uplynulých týdnech v Los Angeles. teď je jen otázkou, zda nabrané party na hotové album skutečně "projdou". 

Očekávání jsou velka., Producentem nahrávky bude vyhledávaný Andrew Watt, tedy stejný člověk, který stojí za úspěšnou a kritiky chválenou letošní deskou Iggyho Popa nebo loňskou sólovkou Eddieho Veddera z Pearl Jam. Za svou práci na posledním albu Ozzyho Osbourna Patient Number 9 získal letos cenu Grammy v kategorii Nejlepší rockové album. Paul McCartney o něm v nedávném rozhovoru prohlásil, že „je to zajímavý chlapík a zažili jsme spolu srandu.“

Ze zpráv není jasné, zda se oba slavní Beatlové s Rolling Stones spojili v jedné písni, nebo budou hrát každý v jiné. Stoprocentní samozřejmě není ani to, zda se pořízené nahrávky dostanou do finálního mixu. Album, které by mělo být první nahrávkou s novými písněmi od Rolling Stones od jejich alba A Bigger Bang z roku 2005, je podle amerických médií právě ve fázi mixu, kdy nahrané stopy dostávají finální podobu.

Mick Jagger a Keith Richards o natáčení nového alba v náznacích mluví už několik let. Nahrávání probíhalo mimo jiné i na Jamajce, kde Jagger podle svého spoluhráče natočil bezpočet zpěvů. Poslední zatím zveřejněnou novou písní Rolling Stones ale zůstává jejich temná covidová píseň, kterou nazvali Living In A Ghost Town.

Na novém albu Rolling Stones by se měli fanoušci dočkat i nahrávek od původního bubeníka Charlieho Wattse. „Řeknu to takhle,“ poznamenal Keith Richards po spoluhráčově odchodu. „Charlieho Wattse jste neslyšeli naposled,“ potvrdil, že Watts před svou smrtí stihnul nabubnovat několik písniček.