Obrázek k článku Kevin Spacey s Janem Smigmatorem překvapili koncertem v Malostranské Besedě
| Tereza Stejskalová | Foto: Tereza Stejskalová

Kevin Spacey s Janem Smigmatorem překvapili koncertem v Malostranské Besedě

Kdo 14. září v závěru dne náhodně přišel do Malostranské Besedy třeba na pivo, zažil něco nečekaného. Na večeři sem tou dobou totiž zašel i swingový zpěvák, moderátor a dramaturg Jan Smigmator společně s americkým hercem a režisérem Kevinem Spaceym – co je ale podstatné, ve zdejším klubu navázali tajným koncertem pro hrstku přítomných.

Když se ti dva po večeři objevili společně s pianistou Mikulášem Pokorným v klubu, bylo jasné, že se bude něco dít. Stačilo otevřít lahev bourbonu a připravit piano. Společně pak skrovné obecenstvo přenesli do 30. let minulého století. Šlo o opravdu komorní koncert, kterému přihlíželo maximálně dvacet lidí, ale o to větší zážitek to byl.

Záhy se k trojici přidal ještě Petr Dvorský na kontrabas a uskupení bylo kompletní. Společně si střihli známé i méně známé hity, za zmínku stojí vypíchnout například skladby Strangers In The Night a That’s Life, které proslavil Frank Sinatra. Zazněla i jedna z nejslavnějších písní Louise Armstronga What a Wonderful World. Nadšený Spacey se Smigmatorem zpívali společně i každý zvlášť. Spolu s muzikanty, kteří si v průběhu večera střihli krásná sóla, hráli přibližně hodinu. Nevšední zážitek pro pár šťastlivců. Pohodová atmosféra a dva nadšení swingaři v malém klubu. Nic víc, nic míň. Asi takhle by se dal shrnout včerejší večer.

Spacey a Smigmator zpívali v doprovodu pianisty Mikuláše Pokorného

Jan Smigmator je český swingový zpěvák, absolvent Pražské konzervatoře, moderátor a dramaturg. V roce 2023 koncertoval v newyorské Carnegie Hall. Záznam debutového koncertu vyšel na LP a CD s názvem Jan Smigmator LIVE IN NEW YORK. Kevin Spacey je americký herec, režisér scénárista a producent a držitel dvou Oscarů. V posledních letech čelil několika obviněním ze sexuálního obtěžování, avšak loni ho londýnský soud zprostil veškeré viny.

Kevin Spacey si vystoupení zjevně užíval