Obrázek k článku Zpropadené „La-la-la“. Po nařčení z krádeže Beyoncé opět mění již vydané album
| boi | Foto: Sony Music

Zpropadené „La-la-la“. Po nařčení z krádeže Beyoncé opět mění již vydané album

Novinka Renaissance se ve streamovacích službách objevila teprve v pátek 29.7 a americká zpěvačka ji už po druhé nechává měnit. Z krádeže ji nařkla zpěvačka Kelis.

Tentokrát se problémy vyrojily kvůli písni Energy, na jejímž konci si Beyoncé prozpěvovala známý popěvek hitu Milkshake od své kolegyně Kelis. Ta se proti citaci nápěvu „La-la, la-la, la“ ostře ohradila. Beyoncé ani její tým jí prý totiž o výpůjčce neinformovali. 

„Někteří lidé v byznysu nemají duši ani integritu a podvedou každého,“ uvedla Kellis v emotivním vyjádření na sociálních sítích a přímo označila použití motivu za krádež. „Nejde o Beyoncé. Ale obě jsme černé ženské umělkyně ve stejném průmyslu. Moc nás není, ne? Potkaly jsme se, známe se, máme společné přátele. Není těžké mě kontaktovat, mám pravdu?“ rozčílila se Kelis. 

Beyoncé celou věc nekomentovala, ale nechala píseň Energy v digitálních servisech nahradit verzí, v níž už „La-la, la-la, la“ ze skladby Milkshake necituje. A to přestože oficiálně Kelis autorkou svého hitu vůbec není. Pod Milkshake je podepsána pouze producentská dvojice the Neptunes, kterou tvoří Pharrell Williams a Chad Hugo. Ty také Beyoncé původně kreditovala mezi autory písně Energy. Jenže Kelis the Neptunes již dříve označila za podvodníky, kvůli kterým na svých prvních dvou deskách nevydělala žádné peníze.

Beyoncé to evidentně za zbytečné hádky nestojí. Druhá změna na albu Renaissance přichází krátce po té, co se zpěvačka rozhodla  změnit skladbu Heated, v níž použila slova zesměšňující tělesně postižené.