Obrázek k článku „Život je továrna na trauma.“ Rapper nothing,nowhere je srdcerváč
| Dominika Fuchsová | Foto: Dan Brown

„Život je továrna na trauma.“ Rapper nothing,nowhere je srdcerváč

Než se americký rapper Joe Mulherin alias nothing,nowhere kvůli pandemii dostal zpět do Česka, stihnul napsat nové album. Čtvrtou řadovku Trauma Factory představí 5. prosince v Lucerna Music Baru spolu s předskokany guccihighwaters a Sullii.

Rapper, skladatel a producent nothing,nowhere v Česku naposledy vystoupil na festivalu Rock for People v roce 2019. V zimě následující rok měl zahrát v Praze v rámci světové tour, plán mu ale překazila pandemie. Koncert se pak musel ještě dvakrát přesunout, než si konečně mohli fanoušci napsat definitivní datum do diáře. Kromě data se na vstupence změnil i klub, ze smíchovské MeetFactory se akce přesunula do Lucerna Music Baru.

Album Trauma Factory vyšlo v únoru 2021. ,,Lidský život je továrna na trauma,” zpívá Joe v úvodní titulní písni. Jeho zatím nejsyrovější tvorba reflektuje umělcovo potýkání se s depresí. Třicetiletý zpěvák na desce zachytil svou bolest a srdcervoucí emoce vložil do intenzivních textů.

Rodáka z Foxborough doplní na tour také guccihighwaters. Čtyřiadvacetiletý rapper do Prahy zavítá poprvé, a i když jeho jméno v tuzemsku moc nerezonuje, i on umí svými texty a žalostným až šeptavým hlasem chytit za srdce. Předskokana doplní Brit Sullii, který se naposledy v Praze předvedl na hudební konferenci Nouvelle Prague v roce 2019. Sice trochu vybočuje ze žánrové celistvosti koncertu, i když jen o malinko, ale plně rapový koncert naředí svými popovými až lo-fi skladbami.

Podle setlistu nedávných koncertů se fanoušci emo trapu dočkají převážně skladeb právě z nejnovějšího alba. Zbytek koncertu pak doplní skladby napříč alby. Americký rapper také představí novinku CYAN1DE z připravované páté desky, která má vyjít příští rok. V tomto aktuálním singlu mimochodem hostuje Pete Wentz z Fall Out Boy.