Obrázek k článku Zemřel Tito Jackson. Starší bratr Michaela Jacksona hrál i s B. B. Kingem
| Petra Divoká | Foto: Laura Carbone

Zemřel Tito Jackson. Starší bratr Michaela Jacksona hrál i s B. B. Kingem

Zpěvákovi a kytaristovi, kterého lidé znají ze sourozenecké skupiny Jackson 5, bylo 7O let. Kromě Jackson 5 hrál Toriano Adaryll Jackson, jak zní jeho celé jméno, například v kapele B. B. Kinga. Později nahrál několik sólových alb, naposledy před třemi lety Under Your Spell.

Úmrtí Tita Jacksona potvrdili jeho synové v příspěvku na sociálních sítích. „S těžkým srdcem oznamujeme, že náš milovaný otec, člen síně slávy Rock & Roll Hall of Fame Tito Jackson, už není mezi námi. Jsme v šoku, truchlíme a máme zlomené srdce. Náš otec byl neuvěřitelný muž, kterému záleželo na všech kolem a na tom, jestli se jim dobře daří.“

„Někteří z vás ho znají jako Tita Jacksona z legendárních Jackson 5, pro jiné je Coach Tito nebo Poppa T. V každém případě bude velmi chybět,“ napsali jeho synové TJ, Taj a Taryll s tím, že otec vždy zdůrazňoval důležitost lásky.

Zakládající člen Jackson 5 do současné doby koncertoval s bratry Jackiem a Marlonem jako The Jacksons. Společně hráli hity své bývalé kapely, jež vznikla v roce 1964. Jejími členy tehdy byli Jackie, Jermaine, Marlon a Michael Jackson. K nim se později přidal Randy a kapela v sedmdesátých letech bodovala v hitparádách s hity jako ABC, I Want You Back, či I’ll Be There. V roce 1997 byla kapela uvedena do Rock & Roll Hall of Fame. The Jacksons spolu vystoupili naposledy 10. září.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený 3T (@3tworld)