Obrázek k článku Z první řady: Prostě obdiv. Machine Gun Kelly vylezl z krabice a rozsvítil celý vesmír
| Johanka Bezrová | Foto: Petr Klapper

Z první řady: Prostě obdiv. Machine Gun Kelly vylezl z krabice a rozsvítil celý vesmír

Je pondělí 19. září, pár hodin před koncertem Machine Gun Kellyho, který dnes vystoupí ve Fortuna Aréně v Holešovicích. Napjatě očekávám příchod zprávy, jestli mi klapnou lístky.

Tentokrát jsem  vše zařizovala na poslední chvíli.

Příchozí zpráva...

Prosím, prosím, ať to vyjde! 

Otevřu konverzaci a v tichosti jásám.

Naštěstí se to dalo i takhle narychlo zařídit. 

Tentokrát se klasické nekonečné čekání před halou vůbec nekonalo. Přebíhám od okénka k okénku a snažím se najít správný vstup, kde by věděli, jak to je s akreditací. Trochu se mi hroutí představa dnešního večera, ale naštěstí jsem nakonec trefila to správné. Vstupenky mám a jdu spolu s přítelkyní k nejbližšímu vchodu. Když vejdeme do haly, jsme unešené z její velikosti. To jsme nečekaly. 

Zrovna hraje předkapela 44phantom. Hrají skvěle, juchů!!! 

Čekání v hale na dalšího předskokana je také v pohodě, tady se totiž i mezi tolika lidmi dá dobře dýchat :)). Fanoušci se snaží za každou cenu probojovat dopředu, ale my raději zůstáváme vzadu, kde je míň lidí. Následuje rapper Iann Dior. Jeho koncert jsem si taky užila a zjistila jsem, že dokonce některé jeho písně znám.

Nicméně, všichni se nejvíce těší na zlatý hřeb večera – MGK.

Jeho koncert začíná velice originálně.

Nejprve hraje píseň Welcome to the Black Parade od My Chemical Romance. Když dohraje, spustí se na obrazovkách předtočený videohovor. MGK prosí o pomoc a říká, že je zavřený v krabici...

Poté vyleze z rekvizitní helikoptéry a zahajuje svoji show zavěšený hádejte na čem – na lanovém žebříku! Krabice, bubák, elektronické zvuky, maketa helikoptéry, internet… random chaotický úvod vyústí v další skladbu.

Po svém předposledním koncertě, který se konal ve Fóru Karlín, českým fanouškům nepatrně vytknul nedostatečnou atmosféru. Výzva byla přijata a už ten následující si čeští milovníci MGK napravili reputaci. Laťka je vysoko, takže si to nenecháme pokazit!! 

Zazní skladby god save me, maybe, concert for aliens, drunk face a další. Ne, nečtete text s chybami. MGK sám používá názvy písní s malými nebo velkými písmeny a dosud jsem nepochopila princip.

Energie máme nadbytek. Skáčeme, křičíme a zpíváme. Atmosféra je skvělá a nabitá naším nadšením. 

Po písni fake love don't last, kde vystupuje i již zmíněný Iann Dior, MGK představuje celou svou kapelu, každého člena zvlášť. Všichni jsou neskutečně dobří. Tím, co všechno umí, mi nahání husí kůži. Prostě obdiv. 

Show doprovází hromada efektů, světla, nechybí ani pyrotechnika. 

Na píseň Floor 13 těsně vedle nás vzniká divoký moshpit.

Zpíváme texty dalších písní, například title track, kiss kiss, bloody valentine, nebo emo girl. Atmosféra je absolutně fantastická. Na písně Glass house a Lonely postupně rozsvítíme mobily a vytvoříme celý vesmír.

Následuje jedna z nejznámějších písní – I Think I'm OKAY a na té se všichni vyřádíme.

MGK se nakonec ujímá akustické kytary a hraje začátek písně forget me too. Všichni píseň poznáváme a sborově zpíváme spolu s ním. Po chvíli vymění akustiku za elektrickou kytaru a píseň se rozjede.

Nakonec hraje make up sex, my ex' best friend a svou úžasnou show zakončuje písní twin flame, na kterou se celá hala znovu rozzáří.

Loučí se s písní 9 lives, kterou pustí na playback.

Koncert byl neskutečně dlouhý. Trval přibližně dvě hodiny a byl to zatím nejdelší koncert, na kterém jsem byla. Bylo znát, že Machine Gun Kelly si svých fanoušků neuvěřitelně moc váží a dělá pro ně to nejlepší, co dokáže.

Přiznám se, že jsme se ani nesnažili vyvolat ho s kapelou zpět na pódium, protože máme skvělý a nezapomenutelný zážitek nadávkovaný v tom přesně správném poměru profesionality a emocí a těšíme se domů do postele.

Jakmile bude další možnost jít na koncert MGK, rozhodně to chce nepromarnit příležitost a vydat se na další takové dobrodružství.

Z první řady

V nepravidelné sérii článků Z první řady zprostředkováváme emoce a bezprostřední koncertní vjemy těch nejoddanějších fanoušků.

Pokud vás baví číst Headliner, podpořte nás, prosím, na hithit.cz/headliner a kupte si nový tištěný Headliner 100.