Obrázek k článku X Ambassadors stále cílí na odpadlíky. V Praze připomenou zásadní hity
| Lukáš Rešl | Foto: Rock for People

X Ambassadors stále cílí na odpadlíky. V Praze připomenou zásadní hity

Americká skupina X Ambassadors chystá na duben letošního roku vydání čtvrté studiové desky, kterou představili singlem No Strings.

Ještě před vydáním čtvrté studiové desky se v rámci evropského turné zastaví v České republice. 21. února předvedou bratři Sam a Casey Harrisovi a bubeník Adam Levin v SaSaZu svou altrockovou show plnou velkých hitů. 

Trio hudebníků na sebe strhlo pozornost díky veleúspěšné debutové desce VHS (2015). Z ní dodnes nejvíce rezonují hity Renegades a Unsteady, které mají na Youtube desítky milionů shlédnutí. Později vydali další dvě alba, jejich přijetí už ale nebylo tak vřelé. Na úspěch téměř devět let staré nahrávky se nyní pokusí navázat čtvrtým albem s titulem Townie, které má vyjít 5. dubna 2024.

X Ambassadors před necelým měsícem vypustili první ochutnávku desky, akusticky pojatou poprockovou skladbu No Strings. K ní přidali také černobílý videoklip z prostředí rodného města Ithaca.

„Ithaca je tak izolovaná. Když jsme tam s Caseyem vyrůstali, dělali jsme cokoli, abychom našli způsob, jak z ní uniknout. Jezdili jsme bezcílně po městě na kolech, v městských autobusech nebo v autech našich rodičů, ztráceli se v lesích, viseli s kamarády na okrajích vodopádů, líbali se se středoškolskými láskami za chladné zimní noci a dostávali se do všemožných potíží... Všechno to jsou způsoby, které vám dávají pocit, že je svět větší a že vám nic nebrání dostat se ven,“ řekl k inspiraci klipu zpěvák Sam Harris.

No Strings je podle něj hymna pro ztracené a hladové jedince v zapomenutých městech, menších městečkách i vesnicích po celém světě. Samotná deska Townie pak podle něj představuje novou kapitolu skupiny, která se vrací ke svým kořenům. Skrze sadu hluboce introspektivních a osobních skladeb se chystá vytvořit složitý portrét svého rodného města a tamní komunity.

Největší kapelní hity i čerstvé novinky si budou moci čeští fanoušci poslechnout brzy naživo. X Ambassadors se totiž v rámci svého evropského turné zastaví již 21. února v pražském klubu SaSaZu. Společnost jim bude dělat britské popové duo Bloom Twins a také zpěvačka Morgan St. Jean se svým jedinečným, oduševněle znějícím vokálem.