Obrázek k článku Wild Tides a Genuine Jacks se vrací. Zahrají koncert pro rodinu zemřelého kamaráda
| wlado | Foto: Jan Nožička

Wild Tides a Genuine Jacks se vrací. Zahrají koncert pro rodinu zemřelého kamaráda

Určitě si pamatujete na pražskou divokou kapelu jménem Wild Tides. Už je to pár let, co tahle trojice odehrála svůj poslední koncert a kluci se rozešli každý po jiné hudební cestě. Stejně tak to mají Genuine Jacks. Slováci, co se usídlili v Praze, hráli svůj rokenrol až do podzimu loňského roku, kdy oznámili konec kapely. 22. února obě kapely vystoupí v Café V lese v Praze.

Wild Tides a Genuine Jacks se rozhodli prolomit nečinnost a ohlásili koncert. Nejde jen o to, že by se nudili a chtěli si jen zavzpomínat na dávné časy. Koncert uspořádali s úmyslem pomoct rodině zemřelého kamaráda, hudebníka Ondřeje Blažka. Veškerý výdělek z této akce věnují rodině a pozůstalým. Spolu s koncertem také aktuálně běží sbírka na Doniu, kde může každý přispět libovolnou částkou.

Wild Tides – kapela vedená Jakubem Kaifoszem doplněná divokým zvířátkem Vegym, kterou pro tento speciální koncert doplní na bicí Ondrův brácha Tomáš, vydala své první album Hung Loose před deseti lety (před tím nahrála pár povedených EPček). S hudebním světem se v roce 2017 rozloučila albem Sbohem a šáteček, které posbíralo snad všechny nominace na hudební ceny, které se v tom roce udělovaly. Tehdy se kapela také objevila na titulní straně Headlineru.

Genuine Jacks je jedna z nejzajímavějších indierockových kapel Slovenska. Jejich třetí desku Turning Monochrome, která vyšla v roce 2019 navíc produkoval Kuba Kaifosz z Wild Tides. Ten spolupracoval i na posledním EP Care. Vyšlo loni a byl na něm velmi povedený singl We Care.

Obě kapely vždycky hlavně uměly zabrat naživo a na jejich koncerty se vždy vyplatilo chodit už jen kvůli energii kterou uměly posluchačům a návštěvníkům koncertů předat.

Ve středu si přijďte zavzpomínat na Ondru, pokud jste ho znali, anebo si jen poslechnout dvě pořádné kapely, co už také nikdy znovu vystoupit nemusí. Zároveň tím někomu pomůžete...