Obrázek k článku Vojta Kotek tvrdí muziku. S kapelou Th!s se prozevloval k rokenrolu
| boi | Foto: Warner Music

Vojta Kotek tvrdí muziku. S kapelou Th!s se prozevloval k rokenrolu

Nový singl kapela nazvala One More Day. „Upřednostnili jsme kvalitu před kvantitou,“ říká poťouchle kapela, ve které působí populární herec v roli baskytaristy.

To, že Th!s nejsou žádný jednorázový projekt, který čerpá jen z aureoly Vojty Kotka, jsme pochopili už před čtyřmi lety, když rozdivočili sál v Malostranské Besedě na narozeninách Headlineru. Na pódiu tehdy řádila parta kluků, kteří se znají od dětství, mají slabost pro Lemmyho Kilmistera a hlučné rockové písničky. „Hospody a koncerty pro kámoše jsme si odjezdili. Mám pocit, že to, co děláme už není vycucaný z prstu. Že to dokážeme ustát,“ uvažoval Kotek v rozhovoru pro Headliner.

„Samozřejmě se to pořád mlátí. Pořád na nás spousta lidí slyší kvůli mému jménu. Ale stejné množství jich na nás kvůli němu nepřijde nebo přijde s despektem,“ říkal Kotek, když kapela odehrála svůj asi největší koncert v roli předskokanů skotských Franz Ferdinand. 

„Náš přístup je čistej,“ shrnul to zpěvák Honza Melíšek. Přesto o Th!s od té doby nebylo příliš slyšet. „Zatímco naši kolegové z ostatních kapel během „covidového volna“ nezaháleli a natáčeli jedno album za druhým, my jsme se dokázali naším svérázným tempem propracovat k jednomu singlu,“ vysvětluje Kotek. Ten se jmenuje One More Day a kapela ho pokřtí 9. března v pražském Rock Café. 

Th!s v něm pokračují na vlně naspeedovaného rokenrolu s anglickým zpěvem a závěrečným odkazem na ZZ Top. Pod produkcí je podepsaný Tomáše Fröde z kapely Imodium, se kterým kapela plánuje nahrávat i další věci. „Tomáš je profík ale zároveň stejnej dement jako my. Takže tahle sranda rozhodně není náš poslední společnej počin,“ říká Melíšek. Tak schválně, jestli se Th!s s jeho pomocí podaří nabrat rychlost nejen v hudbě, ale i v její produkci.