Obrázek k článku Úspěch Planety opic. Viktor Sheen boduje v celosvětovém žebříčku Spotify
| Lukáš Rešl | Foto: Warner Music

Úspěch Planety opic. Viktor Sheen boduje v celosvětovém žebříčku Spotify

Rekordní počet poslechů českého rappera Viktora Sheena se promítnul i do globálního žebříčku Spotify. Jeho album Planeta opic se podle statistik platformy Spotify stalo devátou nejposlouchanější novinkou na celém světě.

Česko-kazašský interpret boduje se svou čerstvou deskou Planeta opic, která vyšla v pátek 13. října. V žebříčku celosvětově nejstreamovanějších čerstvě vydaných alb se tak tetelí vedle velikánů jako jsou Bad Bunny, Offset nebo Troye Sivan. Pozoruhodné přitom je, že oproti věhlasným kolegům má "jen" 790 tisíc posluchačů měsíčně, zatímco třeba Bad Bunny disponuje obří základnou téměř osmdesáti milionů posluchačů. 

Nová deska navazuje na Sheenovu albovou triologii Černobílej svět, Barvy a Příběhy a sny, po níž rapper ještě zvládl nahrát desku Roadtrip se svým souputníkem Calinem. Všechny jeho nahrávky se dlouhodobě pohybují mezi nejprodávanějšími a zároveň nejposlouchanějšími deskami na českém trhu. Nyní se mu však dostává ještě větší pocty. Globální úspěch navíc přichází jen krátce po úspěšném koncertu s Calinem ve vyprodané O2 Aréně. 

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Spotify (@spotify)

Planeta opic je podle Viktora Sheena první sólovou deskou, u které se si užil nahrávání a nebojoval se stresem. „Vůbec poprvé jsem měl hotovou představu o albu a teprve do ní psal skladby. Přicházelo to ke mně ale úplně samo. Tak třeba celý refrén tracku Dopamin je freestyle. Nic podobného jsem předtím neudělal,“ říká v rozhovoru pro Apple Music. „Žijeme na planetě opic a já to prostě chtěl hudebně zachytit,“ svěřuje se Sheen, který si na album pozval hned několik hostů. Mezi nimi nechybí vyjma parťáků Calina a Yzomandiase třeba zpěvačka Annet nebo rapper PTK.