Obrázek k článku Viktor Sheen boří hitparády. Prvních patnáct míst obsadily jeho singly
| Honza Vedral | Foto: Mike Roft

Viktor Sheen boří hitparády. Prvních patnáct míst obsadily jeho singly

Album Příběhy a sny je podle žebříčku IFPI nejúspěšnějším albem týdne. Žebříček digitálních singlů Sheen zcela opanoval.

Skladby z nového alba, které bez předchozího upozornění vydal po koncertě v pražské Roxy, jsou na prvních patnácti místech hitparády digitálních singlů. Na šestnácté místo Viktor Sheen odsunul Calina s jeho hitem Praha / Vídeň i Adele, jejíž album trhá rekordy po celém světě. V české albové hitparádě je až druhá, právě za Viktorem Sheenem. 

Pro ilustraci, v singlové top 30 má Viktor Sheen ještě dva tracky. Na osmnáctém místě skit z nového alba nazvaný Zzzpět. A na devětadvacátém hit Až na měsíc, který se v žebříčku drží již 129 týdnů. 

Suverénně nejúspěšnějším umělcem je Viktor Sheen i podle albové hitparády. Nejenže nové album je na prvním místě, ale v top 10 má i své starší nahrávky Černobílej svět (osmé míst) a Barvy (deváté místo). 

Další zajímavé srovnání pak nabízí pohled do rádiové hitparády. Ta totiž ukazuje, že tuzemská rádia suverénně nejposlouchanějšího umělce v zemi vůbec neznají nebo cíleně ignorují. V rádiové Top 100 nefiguruje jeho jméno ani jednou.

Česky pop je pořád ve strašném stavu. Přečtěte si aktuální rozhovor s producentem D.Kopem z labelu Mike Roft.