Obrázek k článku VIDEO: S Miley se bude tančit všude. V novém singlu provokatérky prší láska
| Jarda Konáš | Foto: Sony Music

VIDEO: S Miley se bude tančit všude. V novém singlu provokatérky prší láska

Singl River je ryzí disko vybízející posluchače, aby na chvilku zapomněli na všechno okolo a hodili si bokem. Proč ne?

„Někdy prostě potřebujeme obyčejnou taneční vypalovačku,“ komentovala Miley Cyrus nový singl na svém Instagramu. „Procházela jsem si emočními a osobními problémy. Řekla bych, že všechny mé skladby se svým způsobem vyvíjí. Můžou vycházet z nějakého problému, co vypadá jako dubnový déšť. Furt jenom leje a leje a najednou je to jako kdyby na vás, třeba, pršela láska.“

Tak uvedla Miley Cyrus novou píseň River, pro některé posluchače možná její nejtanečnější kousek. Má všechny předpoklady disko hitu, od střízlivé stopáže po chytlavé zapojení klasického synťáku Roland 303. I ten klip je podvolený tanci a zpěvačka v něm na první pohled připomíná Kylie Minogue v éře desky Fever, což je srovnání, které teď nejspíš při diskuzích o River bude zaznívat často. 

Kromě singlu River dnes Miley Cyrus vydává osmou studiovku Endless Summer Vacation. Uživatelé Disney+ si můžou navíc pustit pokračování jejích Backyard Sessions věnované právě nové desce s pár bonusy v podobě rozhovoru nebo duetu s Rufusem Wainwrightem.

Přípravu nového alba avizovala Miley Cyrus už loni v prosinci, když po amerických městech vylepila plakáty s heslem Nový rok, nová Miley a v lednu vydala první singl Flowers, který od prvních týdnů lámal streamovací rekordy a dostal se na první místa hitparády v mnoha zemích. Flowers sice není taková diskoška jako River, ale důraz na groove má stejně nepřehlédnutelný.