Obrázek k článku VIDEO: Thom Artway zve na rychlé rande. Housence dohodí motýla
| Petra Divoká | Foto: Beáta Mathé

VIDEO: Thom Artway zve na rychlé rande. Housence dohodí motýla

Nadstandardní dávku optimismu vložil Thom Artway do písně Ani jeden den. Od loňského září, kdy vydal singl Nezapomenout, se drží češtiny.

Už před sedmi lety jsme si spolu s Thomem Artwayem pozpěvovali hit I Have No Inspiration, ovšem od loňského roku se zpěvák pokouší oslovit širší publikum českými texty. Jeho novinka oplývá bezbřeze dobrou náladou, což lze přičíst okolnostem jejího vzniku: „Text jsme dokončovali v době, kdy se měl narodit můj syn Damián. Ta nálada a představa, jaké to po jeho narození bude, se do písně zaručeně propsala,“ vysvětluje Artway, který je dnes už otcem.

„Ani jeden den je určitě můj nejveselejší a nejuvolněnější song,“ říká zpěvák, který produkci svěřil svému dlouhodobému kolegovi, producentu Lukáši Chromkovi. Text vznikal ve spolupráci s hudebníkem a skladatelem Kristianem Komedie.

Režisér videoklipu Ondřej Urbanec píseň doplnil o humorný videoklip, ve kterém je Thom Artway majitelem kavárny, kde se odehrává speed dating. Lásku na něj přijde hledat například i herec Šimon Bílina, jenž ale své potenciální protějšky děsí housenkou, kterou si s sebou na akci přinesl v plastové dóze. Samozřejmě jen do chvíle, než díky tomuto testu šokem najde potenciální spřízněnou duši v podání influencerky a herečky Anny Marie Purić.

Thom Artway, vlastním jménem Tomáš Maček, debutoval v roce 2016 albem Hedgehog, před čtyřmi lety navázal deskou All I Know. Kdy vydá svou třetí desku, se teprve uvidí, nicméně se třemi singly má již slušný základ.