Obrázek k článku VIDEO: Drát se na vrchol přes mrtvoly? Skywalker frustrují toxické ambice
| Šárka Hellerová | Foto: Tom Tejkl

VIDEO: Drát se na vrchol přes mrtvoly? Skywalker frustrují toxické ambice

Bezohledné šplhání za sny, je námětem nového singlu české hardcorové kapely Skywalker, která na podzim plánuje vydat EP Best Of Me.

Kapela, jejíž loňské album mimo jiné vychvaloval i britský magazín Kerrang, přichází s prvním z řádky minimálně tří dalších singlů, které na podzim propojí v EP Best Of Me. Skladbu Penitent provází do světa velmi energický, vizuálně jednoduchý ale výrazný videoklip, kterému dominuje červená a bílá barva. Skywalker, které můžete naživo vidět nejdříve 18. června v Hradci Králové na festivalu Rock For People, touto nahrávkou naváží na desku Late Eternity, jež rezonovala i v zahraničí.

„Song je o tom, jak se hodně z nás pod vlivem toxický soutěživosti dere nahoru za svým snem. A to klidně i přes mrtvoly. Totálně bezohledně vůči celku, komunitě. Já vlastně říkám, že jsem z toho všeho frustrovaný. Pokud se někdo bude chtít dostat výš přese mě a tím mě zničit, tak ať si to užije, protože ze mě nikdy to nejlepší nedostane,“ vysvětluje frontman kapely Jay Skywalker a dodává, že s tím koreluje název chystaného EP Best of Me. „Hledám vlastně nějakou kajícnost ve svědomí a lidskosti.“

„Chtěli jsme evokovat to, co milujeme už od dospívání. Cool estetiku punk rockových a nu metalových klipů,“ říká Jay k videoklipu. Tuto vizi kapele pomohl ztvárnit Tom Tejkl, jenž klip s pomocí kapelního fotografa a grafika Dannyho Nguyena režíroval. Spojením představ všech zúčastněných vznikl koncept klipu: „Metafora zabalení a rozbalení kulis klipu koresponduje s textem, ve kterém se vlastně otevírá a rozbaluje to, co je ve mně. Červená je pro nás symbolika krve života.“

Loňský rok pro kapelu sice díky albu nebyl promarněný, nicméně nemožnost odjet po jeho vydání regulérní turné nebyla nic příjemného. I to ovšem kapela dokáže nahlížet z té lepší stránky: „Jsme odrostlí na punku a metalu, takže pocity jako vztek a frustrace jsou pohon, na který běží naše energie. Takže už teď vím, že tohle zužitkujem. Navíc si samozřejmě uvědomujeme, že nejde o výjimečné pocity, lidi okolo nás se s námi spojí,“ hodnotí zpětně kapelní pocity Jay.

Skywalker na konci roku překvapili ještě jednou – když se se skladbou Way Down utkali o postup v českém kolu televizní soutěže Eurovize, na kterou nakonec jeli We Are Domi.