Obrázek k článku VIDEO: Legendární ABBA vzdala poctu Foo Fighters předělávkou hitu Learn To Fly
| boi | Foto: Profimedia, Universal Music, koláž: Headliner

VIDEO: Legendární ABBA vzdala poctu Foo Fighters předělávkou hitu Learn To Fly

Člen skupiny ABBA Benny Andersson se rozhodnul opětovat fanouškovskou lásku, kterou švédské popové mašině dlouhodobě projevuje Dave Grohl z Foo Fighters.

Dave Grohl byl v sobotu 25.6. tajným hostem při vystoupení Paula McCartneyho na slavném festivalu Glastonbury v britském Piltonu. Při závěrečném jamu, do kterého se přidal i Bruce Springsteen, se Grohl objevil na pódiu v mikině s kapucí s logem ABBA na hrudi. Nebylo to zdaleka jeho první vyznání obdivu švédské kapele. „Jsem největší fanoušek ABBA. Když jsem se dočetl, že chystají comeback a bude nová deska, poslal jsem ten odkaz s článkem asi sto lidem. Brečel jsem jako malé dítě,“ řekl Dave Grohl v roce 2021 pro BBC News. Zároveň vyjádřil svou touhu si s ABBA zahrát. „Jenom mi ukažte bicí a já za ně hned sednu,“ rozplýval se pro BBC. 

 

Po dalším obdivném momentu na Glastonbury se už Benny Andersson neudržel a na svém Twitter Grohlovi jeho vytrvalé fanouškovství  vrátil. Natočil na něj video s krátkou, ale povedenou pianovou předělávku songu Learn To Fly od Foo Fighters. V závěru písně se navíc otočí ke kameře a ukáže, že na sobě má na oplátku tričko Grohlovy domovské kapely. 

Společné hraní Davida Grohla s Paulem McCartneym na Glastonbury patřilo k silným momentům ještě z jednoho důvodu. Šlo o první veřejné vystoupení od smrti bubeníka Foo Fighters Taylora Hawkinse.