Obrázek k článku Večer legendárních kytaristů. Beckovi s Deppem předskakuje Michal Pavlíček
| Petra Divoká | Foto: Christie Goodwin

Večer legendárních kytaristů. Beckovi s Deppem předskakuje Michal Pavlíček

Proslulý anglický kytarista Jeff Beck, navíc s Johnnym Deppem po boku, nevystupuje v České republice každý den. V pondělí 11. července ovšem ano! Nevšední večer zahájí další výjimečný muzikant – Michal Pavlíček.

Již čtyři dny po pražském koncertu vyjde společné album osminásobného držitele Grammy Jeffa Becka a Johnnyho Deppa. Bude se jmenovat 18! Název odkazuje na věk, na který se oba hudebníci při společné práci cítí. Beckova manželka Sandra je proto na obal desky nakreslila jako mladíky.

Dvojice v červnu vydala úvodní singl This Is a Song for Miss Hedy Lamarr. Se skladbou přišel Johnny Depp a na Becka udělala velký dojem. „Byl jsem jí unešený. Je jedním z důvodů, proč jsem Johnnyho požádal, aby se mnou nahrál album,“ uvedl kytarista v tiskové zprávě.

Skladba This Is a Song for Miss Hedy Lamarr stála u zrodu společného alba Jeffa Becka a Johnnyho Deppa

Člen rockové síně slávy Jeff Beck a herec a muzikant Johnny Depp společně v roce 2020 vydali Isolation, cover skladby Johna Lennona, poté společně nahráli zmíněné společné album. Nedávno odehráli za ovací fanoušků a hudebních kritiků několik koncertů v Anglii včetně londýnské Royal Albert Hall. Po tomto úspěchu se Depp přidal k Beckovi na celé evropské tour, které nyní dorazí do České republiky.

Předskakovat bude Michal Pavlíček, který se proslavil jak coby člen několika dnes již kultovních uskupení, tak i jako sólový muzikant. Postupně vystupoval s kapelami Pražský výběr, Stromboli a BSP, sólově pak vydal album naposledy v roce 2019. Je autorem hudby k nespočtu filmům a seriálům, napsal také čtyři muzikály.

„Hudbu Jeffa Becka obdivuju, patří k mým celoživotním hudebním vzorům. Sdílet s ním pódium pro mě bude nekonečnou ctí,” říká Pavlíček. Se svou kapelou otevře jedinečný večer největšími hity své dlouholeté kariéry.

Jamování Pražského výběru s Frankem Zappou během koncertu Adieu C.A. k odchodu okupačních vojsk

Jeffa Becka, jenž naposledy koncertoval v České republice před osmi lety, na turné doprovází Rhonda Smith na baskytaru, Anika Nilles na bicí a Robert Stevenson na klávesy.