Obrázek k článku Ozzy Osbourne trpí Parkinsonovou chorobou. „Puká mi srdce,“ říká manželka
| Liv Boková | Foto: Sony Music

Ozzy Osbourne trpí Parkinsonovou chorobou. „Puká mi srdce,“ říká manželka

Sharon Osbourne otevřeně promluvila o tom, co cítila, když Ozzymu oznámili, že má Parkinsonovu chorobu. Život měnící diagnózu manžela probírala v nedávném rozhovoru s moderátorem Jeremym Paxmanem v rámci příprav jeho dokumentu Putting Up With Parkinson’s pro ITV.

I Paxman má Parkinsonovu nemoc. „Vybavuji si svého manžela, jak moc byl energický, rád chodil na procházky, každý večer předváděl na pódiu dvouhodinovou show a při ní běhal jako šílený,“ řekla mu Sharon Osbourne v rozhovoru, na který upozorňuje hudební server NME.

„Když se teď podívám na svého manžela, puká mi srdce. Je mi smutno, že ho tak vidím, ale to, čím si prochází, je horší. Když se na něj dívám a on o tom neví, rozpláču se.“

Sharon dodala, že se i na takhle těžké životní situaci dá najít něco kladného: „Pozitivní je, že spolu jako rodina trávíme mnohem více času a manžela miluji víc než před třemi lety.“

Ozzymu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu v roce 2003, ale až v roce 2020 tuto diagnózu veřejně oznámil. Bývalý frontman Black Sabbath loni v rozhovoru pro Good Morning America prozradil, že mu byl diagnostikován sekundární parkinsonismus. K němu u pacientů dochází v důsledku infekčního či metabolického onemocnění, hypoxie, požívání léků, toxinů a podobně.

Letos v červnu podstoupil rozsáhlou operaci, při které mu odstranili výrůstky na krční a hrudní páteři. Operace byla úspěšná. Ozzy Osbourne následně po propuštění z nemocnice poděkoval fanouškům za to, že na něj mysleli, za modlitby a přání všeho dobrého.

Na tiskové konferenci k desce Patient Number 9, jež vyšla 9. září, zase ikonický metalový zpěvák vyjádřil uznání své manželce. Deníku The Observer řekl: „Bez mojí Sharon už bych tady, kurva, nebyl. Občas se trochu pohádáme, ale jinak v tom jsme pořád spolu.“

Ozzyho novinkové album si vysloužilo obecně velmi kladné recenze. Poprvé po patnácti letech s ním na desce spolupracoval frontman Black Label Society Zakk Wylde a podílela se na něm celá řada hvězdných rockových a metalových hostů. Podle mnohých šťastná třináctka. Jedná se totiž o Ozzyho třinácté sólové album.

Koncertů se Ozzy prozatím nevzdává. Na rok 2023 naplánoval turné i se zastávkou v Praze