Obrázek k článku V Eurovizi bude soutěžit Dominika Hašková s projektem We Are Domi
| boi | Foto: Megan Callan

V Eurovizi bude soutěžit Dominika Hašková s projektem We Are Domi

Dcera hokejového brankáře Dominika Haška uspěla v národním kole s písní Lights Off. Vystoupí se svou česko-norskou kapelou We Are Domi.

Šestašedesátý ročník Eurovision Song Contest 2022 se bude konat v Turíně. „Jak oznámili naše jméno, tak jsem se rozbrečela a nebyla jsem schopná nic říct. Jsem z toho úplně v háji, hrozně se klepu a vůbec si asi plně neuvědomuji, co se děje. Mám velkou radost, ale teď se těším na Vánoce. Jsem fakt unavená, dali jsme do té písně moc energie. Těším se až zavolám mámě a tátovi a ještě si asi pobrečím,“ reagovala po po vyhlášení výsledku Dominika Hašková. 

"O vítězné písni rozhodovaly hlasy hudebních fanoušků z České republiky i ze zahraničí. Přišel jich rekordní počet, více než pětačtyřicet tisíc. We Are Domi zaujali také mezinárodní odbornou porotu, v níž usedli například i vítězové z let 1981 a 1994. Pro šest z jejích dvanácti členů byla vítězná skladba tou vůbec nejlepší, u dalších čtyř se umístila na druhém místě," uvedl Daniel Maršalík z České televize. 

Skupina We Are Domi vznikla v roce 2018 ve Velké Británii. Její členové jsou původem z Česka a Norska. Aktuálně působí na české scéně v Praze a hrají mix skandinávského popu a elektropopu.

Obě semifinálová kola nadcházejícího ročníku soutěže, která se uskuteční 10. a 12. května, i finále, jenž proběhne 14. května, odvysílá v přímých přenosech Česká televize.