Obrázek k článku Je comeback Oasis na spadnutí?  „Už se to děje,“ vzkazuje Liam Gallagher
| Jarda Konáš | Foto: Jill Furmanovsky / Black Arts PR

Je comeback Oasis na spadnutí? „Už se to děje,“ vzkazuje Liam Gallagher

Čtrnáct let od rozpadu to konečně vypadá, že by skutečně mohl klapnout reunion nejslavnější britské kapely 90. let.

Začalo to celkem klasicky, další fanoušek už po tisící položil na Twitteru Liamu Gallagherovi otázku, jestli jeho bývalá kapela plánuje comeback. „Liame, je alespoň malé procento šance, že se Oasis dají zase dohromady?“ zeptal se uživatel Lorenzo. Jenže tentokrát, pravděpodobně k údivu naprosto všech, které toto téma zajímá a mají po těch letech ještě nervy to dál sledovat, odpověděl Liam Gallagher jasně: „Už probíhá.“

Pro britská hudební média i bulvár to bylo samozřejmě okamžitě šťavnaté sousto, protože v posledních letech řešily akorát věčné přestřelky mezi bratry Gallagherovými, kteří si přímo či nepřímo posílali vzkazy leda tak přes novináře v rozhovorech.

Pravda ovšem je, že i bratr Noel v poslední době možná trochu změkl. V lednu totiž v rozhovoru pro BBC na otázku ohledně reunionu řekl: „Nikdy neříkej nikdy. I když by to znamenalo opravdu velkou shodu okolností.“ Nebylo to sice vyslovené ano, pro fanoušky to ale po letech zatvrzelého odmítání bylo dostačující, aby si mohli zase dělat naděje. Alespoň malé.

Samozřejmě je pořád těžké odhadnout, jak vážně Liamova slova brát. Pořád je to jen jeden komentář na Twitteru, kde se občas zpěvák chová nevypočitatelně. Ale pokud se to opravdu děje a Oasis výhledově oznámí comeback, bude to minimálně pro Británii jedna z největších hudebních událostí letošního roku. Nebo příštího. Nebo přespříštího. Hlavně, že budou zpátky.