Obrázek k článku Tomáš Vartecký se rozešel se spoluhráči. Kurtizány pokračují v nové sestavě
| Lukáš Rešl | Foto: Press

Tomáš Vartecký se rozešel se spoluhráči. Kurtizány pokračují v nové sestavě

Pražskou stálici alternativní rockové scény Kurtizány z 25. Avenue již tvoří noví členové. Kapelník Tomáš Vartecký oznámil novou sestavu, se kterou začal pracovat na čerstvém materiálu, krátce po oznámení rozchodu se zpěvačkou Annou K.

„Drazí fanoušci Kurtizán z 25. Avenue, je tady to, o čem se už chvilku mluví a co se vlastně v kapele děje,“ začíná text příspěvku z 8. srpna, ke kterému Tomáš Vartecký přiložil i fotografii s novými členy. „K25A je v novém složení. V tom dosavadním už bohužel nebylo možné pokračovat, a tak šel každý svou vlastní cestou. Nedávno mě však oslovili členové kapely Satanova Malá Raketka (Rosťa Janda, Jakub Sodomka, Václav Jura) s nabídkou spolupráce,“ píše se dále. Součástí skupiny tak již nejsou zpěvák Dan Kurz (Atari Terror), baskytarista Jan Rupprich ani bubeník Marek Macháček.

Nové členy ze skupiny Satanova Malá Raketka – alternativní rockové formaci z Mnichova Hradiště – si sám kapelník pochvaluje. „Úkol pro ně zněl jasně: za tři dny se naučit "Omylem," "Maso" a "Grétu." Kluci jsou skvělí – obstáli. Slovo dalo slovo a nová sestava Kurtizán je na světě! Takže zkoušíme, nahráváme a těšíme se, až se s vámi uvidíme na koncertech.“ Vartecký v následujících dnech na Facebooku sdílel také fotografie a videa ze svého „zprovozněného“ studia. Zdá se, že s novou sestavou získaly Kurtizány nový dech.

Zároveň to není poprvé, co kapela, jejíž historie začala v roce 1989, hýbe svým složením. Tomáš Vartecký navíc po Janu „Simonovi“ Kůstkovi a právě Danu Kurzovi zřejmě naplno přebírá roli hlavního zpěváka skupiny. Překvapivá novinka navíc přichází poté, co Kurtizány z 25. Avenue v květnu letošního roku oznámili zrušení „veškerých koncertů na dobu neurčitou“ ze „zdravotních důvodů“.

Zpráva o obnovení činnosti kapely přichází krátce po té, co zpěvačka Anna K na sociálních sítích zveřejnila, že s Varteckým po sedmadvaceti letech už netvoří pár. 

Doposud poslední videoklip skupiny.