Obrázek k článku The Weeknd překvapí novým albem. Mezi hosty je i herec Jim Carrey
| Michael Švarc | Foto: Brian Ziff, Universal Music

The Weeknd překvapí novým albem. Mezi hosty je i herec Jim Carrey

Kanadský hitmaker The Weeknd oznámil, že v pátek 7. ledna vypustí do světa nové album. Bude se jmenovat Dawn FM a půjde o zpěvákovu pátou studiovku.

Deska vyjde takřka dva roky po předchozím albu After Hours, ale detaily jsou prozatím neznámé. The Weeknd v pondělí zveřejnil upoutávku, v níž láká na několik zvučných jmen, která na nové nahrávce zřejmě participují. Jsou to Tyler, the Creator, Lil Wayne či Quincy Jones, kromě toho je zmíněn také herec Jim Carrey.

The Weeknd vydání alba naznačoval už v uplynulých dnech. Minulý týden například zveřejnil na Instagramu soukromou konverzaci, v níž uváděl, že hudba může léčit, a to mu aktuálně přijde důležitější než tradiční a postupná propagace novinky.

„Pojďme to celé pustit do světa a užít si to s lidmi,“ napsal svému hudebnímu partnerovi La Marovi Taylorovi.

Na albu se s největší pravděpodobností objeví skladba Take My Breath, kterou The Weeknd vydal loni v srpnu. Video na YouTube totiž komentoval větou „The Dawn is here!“, čímž zcela evidentně narážel na nyní odtajněný název svojí nové studiovky.

Ze singlu je také zřejmé, že zpěvák naváže na osmdesátkový zvuk, který rozvinul už v některých skladbách na After Hours. The Weeknd nicméně v rozhovoru pro magazín The Rolling Stone ze září 2020 uvedl, že chce předchozí album, které mu přineslo řadu prvenství a bylo na prvním místě v hitparádách ve dvaceti zemích světa, ještě trumfnout.