Obrázek k článku Superprojekt glorchestra spojí Tata Bojs, Katarzii i Vladimíra 518 se symfoniky
| Petra Divoká | Foto: Lukáš Wagneter

Superprojekt glorchestra spojí Tata Bojs, Katarzii i Vladimíra 518 se symfoniky

Unikátní série koncertů, jež propojuje nejrůznější žánry se symfonickým orchestrem, pokračuje druhým ročníkem. Ten kromě hudební fúze slibuje zážitky i z jiných uměleckých sfér. Veškerý výtěžek ze vstupného navíc poputuje na údržbu či obnovu památek, v nichž se koncerty budou konat.

Nyní organizátoři odhalují jména letošních hudebních hvězd – vystoupí Tata Bojs, Katarzia či Idea & MC Gey a Bratři. Stejně jako loni se připojí i Vladimír 518, který se bude proplétat sety jednotlivých interpretů.

Dramaturgie akce se pohybuje od hip hopu přes alternativní elektroniku a písničkářství až k popu a taneční hudbě, přičemž všichni interpreti spojí síly se symfonickým orchestrem Unique Orchestra.

„Hip hop ukážeme v nečekaných souvislostech, o což se postarají Idea a MC Gey z labelu Ty Nikdy. Talentovaná slovenská písničkářka Katarzia představí svůj mix alternativní elektroniky a parádně vystavěných autorských věcí," říká Radim Výchopeň alias Radimo, hudební režisér projektu. „Ve velkém stylu to rozjedou Tata Bojs, tak, jak to umí jen oni. Závěr setu pak bude patřit dvojici Bratři. Ultimátní spojení techna a klasických nástrojů Unique Orchestra je něco, na co se opravdu těším. Jsem také velmi rád, že se ke glorchestře znovu připojí skvělý Vladimír 518.“

Koncerty glorchestra mají být i jedinečnou vizuální podívanou

Scénu a celou podobu vizuální show opět navrhl Milan Cais, který říká: „Tentokrát máme ještě o něco větší pódium, ale zároveň na něm bude asi i díky účasti Tata Bojs více nástrojové techniky. Těším se i na nově vznikající audio-vizuální objekt - sochu s názvem Kvadro, kterou jsem pro projekt glorchestra opět navrhl, a která bude, podobně jako minulý rok obří sluchátka, i letos cestovat po destinacích společně s celou glorchestrou.“

Šest koncertů se koná od července do září převážně v kulisách historicky či umělecky významných českých památek jako je Hospitál Kuks, pražské Výstaviště či zámek Slavkov. Poprvé glorchestra zavítá na hrad Švihov nebo zámek Orlík.

glorchestra 2022

21. 7. – Zámek Slavkov 
26. 7. – Výstaviště Praha
17. 8. – Hospitál Kuks
24. 8. – Hrad Švihov
7. 9. – Zámek Orlík
14. 9. – Ostrava Dolní oblast Vítkovice

O podobu scény se postará Milan Cais z Tata Bojs. Foto: Lukáš Wagneter