Obrázek k článku Johnny Depp se prosmál ke společnému albu s legendárním Jeffem Beckem
| Liv Boková | Foto: Profimedia

Johnny Depp se prosmál ke společnému albu s legendárním Jeffem Beckem

Kytarista Jeff Beck oznámil termín vydání nové desky, kterou natočil s Johnnym Deppem, den po skončení hercova ostře sledovaného soudního procesu. Depp žaloval bývalou manželku Amber Heard pro pomluvu a soud vyhrál.

V době vynesení verdiktu byl Depp ve Velké Británii, kde koncertoval právě s Beckem. Ten v průběhu čtvrtečního vystoupení v anglickém městě Gateshead řekl: „Tohohle chlapa jsem potkal před pěti lety a od té doby jsme se nepřestali smát. Vlastně jsme natočili album. Netuším, jak k tomu došlo. V červenci bude venku.“

Depp na koncertech s Beckem zahrál cover verze písní například od Jimiho Hendrixe a Marvina Gaye. 

Společné album Jeffa Becka a Johnnyho Deppa bylo poprvé oznámeno v dubnu 2020, kdy se o něm herec a muzikant zmínil v příspěvku na Instagramu. Vynikajícího legendárního kytaristu tehdy popsal „můj drahý přítel a bratr… jeden z mých největších kytarových hrdinů“.

Dvojice vydala spolu s oznámením před dvěma lety první oficiální ukázku ze společného nahrávání v podobě předělávky písně Isolation od Johna Lennona. Rozhodla se pro ni, protože prý rezonovala s tehdy aktuální situací na začátku covidových lockdownů.

„Lennonova prorocká slova jsou čistá poezie. Hloubka jeho textu nám s Jeffem připadá pro toto období naprosto výstižná,“ uvedl v té době Depp.

V květnu 2020 příznačně vydali oficiální videoklip ke skladbě Isolation

Takto skladba Isolation zazněla v červnu v Glasgow

Připomeňme, že Johnny Depp původně začínal jako muzikant, než se mu postupně rozjela hollywoodská herecká kariéra, k níž se dostal neplánovaně, když si jako začínající hudebních potřeboval přivydělat na živobytí. V posledních letech se ale k hudbě čím dál víc přiklání. Nejspíš i proto, že mu nařčení bývalé manželky a jejich propírání v médiích vystavilo stopku na herecké dráze. Nejznámější filmová studia od něj dala ruce pryč a přišel i o ikonickou roli v Pirátech z Karibiku.

Působí například v superkapele Hollywood Vampires po boku Alice Coopera a kytaristy Aerosmith Joea Perryho, s níž vydal dvě studiová alba. Před čtyřmi lety vystoupili v rámci tehdejšího turné také v pražských Letňanech jako hosté Ozzyho Osbournea.

Perry mimochodem ve středu po vynesení rozsudku na sociálních sítích napsal: „Jsem hrdý a šťastný za Johnnyho dnešní obrovské vítězství. Nikdy jsme o ničem nepochybovali, vždy jsme znali pravdu a věděli, že pravda zvítězí. Gratuluji, že jsi dnes dostal svůj život zpět.“

Hollywood Vampires se skladbou Heroes u Jamese Cordena

Johnny Depp v minulosti vystupoval nebo nahrával také s Marilynem Mansonem, Slashem, The Black Keys, Oasis či ZZ Top.