Obrázek k článku Fourtuna a Ima Teva a jejich uhrančivý svět rozezní Střelecký ostrov
| Šárka Hellerová | a kol. Foto: Barbora Linka

Fourtuna a Ima Teva a jejich uhrančivý svět rozezní Střelecký ostrov

Dvě osobité muzikantky stojí za projekty Fourtuna a Ima Teva, které se v úterý 7. června představí na nejkrásnější scéně pod širým nebem v centru Prahy.

Na druhém letošním Headliner Ponotnu bude hrát hudba, jíž vytváří Fourtuna a Ima Teva. Oproti zahájení se Sleep Twitch a Foxo nás tedy čekají okouzlující ženské vokály a tvorba hudebnic Emily Brandi a Petry Juráčkové.

Letní série mladých kapel, z nichž jsme řadu objevili díky rubrice Feedback, má vždy vstup zdarma a o její dramaturgii se stará Kay Buriánek. I letos se Pontony konají bez plovoucího Pontonu a koncerty se odehrávají na pódiu na Střeleckém ostrově pod mostem Legií.

Na co se můžete těšit?

Fourtuna 

Pod názvem Fourtuna se ukrývá nový dreampopový projekt nezávislé filmařky a herečky Emily Brandi. Svůj tajuplný svět poodhaluje prostřednictvím subtilní a zároveň silné instrumentace i zasněných melodií. Baví vás dream pop se skoro folkovou podstatou? Fortuna to je mlha, lucidní sny a Twin Peaks vibe. 

Ima Teva 

„Je to uhrančivé, je to temné a je to intimní. To album je vybroušený diamant a jeho poslech je zážitek, velmi intenzivní zážitek,“ napsal o loňském albu V kruhu projektu Ima Teva Marek Reinoha. „Petra Juráčková se vrací na začátek, a to k sólové tvorbě. A vrací se silnější než dřív.
Atmosférický hudební svět Imy Tevy dokáže být jak naprosto neústupný, tak i na kost obnažený a bolestivě intimní. Svět, ve kterém k vám promlouvá komorní vokál, elektronika a syntezátory zde nejsou v rolích zvukových hedonistických spasitelů světa, ale spíše jako zranění duchové minulosti, kteří vám svými žalozpěvy nedají spát. Projekt Ima Teva založila Petra Juráčková v Olomouci už v roce 2017 a zatím má na kontě dvě alba, debutové Chant a loňské s názvem V kruhu, na kterém už zpívá česky a vydal ho agilní label Divnosti. 

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.