Obrázek k článku Snoop Dogg žije olympiádou. S Michaelem Phelpsem testoval kapacitu plic
| Šárka Hellerová | Foto: Profimedia

Snoop Dogg žije olympiádou. S Michaelem Phelpsem testoval kapacitu plic

„Jak vidíte, mám kondici na zlatou medaili,“ liboval si rapper po plaveckém tréninku s držitelem osmadvaceti olympijských medailí, z toho dvaceti tří zlatých.

Plavecká a hiphopová ikona se za přítomnosti kamer NBC sešly v bazénu, aby dvaapadesátiletý hudebník trochu vylepšil své plavecké schopnosti. Phelps Snoop Doggovi, který měl v Paříži mimo jiné tu čest nést olympijskou pochodeň, na začátku jejich setkání vysvětlil, že pro rychlost plavce jsou zásadní dvě věci – rozpětí paží a kapacita plic. „Právě jsi mě popsal! Říkáš rozpětí paží a kapacita plic. Já mám rozhodně skvělou kapacitu plic!“ smál se rapper a dodal, že má rozhodně tělo plavce. „Podívejte, máme podobná těla. Mohli bychom být dvojčata,“ rovnal se Snoop Dogg ještě v župánku vedle Phelpse.

 

 

V bazénu do toho dával všechno, ale o synchronizovaném plavání, které rapper zmiňuje, nemohla být řeč. Především kvůli žákově neoochotě potopit hlavu a vydechovat pod vodu. Při kraulu proto Phelps vodu prořezával podstatně elegantněji. Což taky Snoop Dogg, který je na letošní olympiádě mimo jiné v roli speciálního korespondenta NBC, ocenil, když na svého učitele volal „Ok, Flipe!“ v odkazu na slavný seriál Můj přítel delfín.

Na konci se zadýchaný rapper zaradoval, že trénink zvládnul, zažertoval, že kvůli slavnému plavci vypadá plavání moc jednoduše a požádal přítomné o kyslík. I Phelps je podle něj stále v kondici na zlatou medaily.

Snoop Dogg se stal jakýmsi maskotem amerických sportovců v Paříži. Poslední červencový den například fandil plážovým volejbalistkám a radoval se z jejich úspěchu.