Obrázek k článku Tiktoková senzace Gayle "fuckuje" a boduje s tím i v české hitparádě
| Kristina Kratochvilová | Foto: Luke Rogers, Atlantic Records

Tiktoková senzace Gayle "fuckuje" a boduje s tím i v české hitparádě

Bude ze sedmnáctileté zpěvačky nová hvězda? Její hit abcdefu je podle IFPI nejúspěšnější zahraniční písní v tuzemské digitální singlové hitparádě. Česká rádia ale ještě rebelující dívku (klasicky) nezaznamenala.

Po bolestivém rozchodu máte dvě možnosti. Buď se můžete utápět společně s Adele ve vlnách sebelítosti a říkat si, že jste spolu mohli mít všechno, nebo se můžete hezky zdravě rozlítit a z plných plic alespoň v soukromí domova svého ex "vyfuckovat", tedy slušně řečeno poslat do háje. A spolu s ním jeho matku, sestru, práci, kamarády a tón hlasu. 

Sedmnáctiletá Gayle je nejčerstvější TikTokovou senzací. Se svým prořízlým hitem abcdefu se veze na vlně trendu rozčilených rozchodových skladeb, který v posledních letech vystřelil do hudebního nebe mimo jiné kariéru Olivie Rodrigo a Dua Lipy. Abcdefu se stejně jako hit good 4 u od Olivie Rodrigo nese v duchu staré dobré Avril Lavigne a tak se zpěvačkám daří oslovovat nejen náctileté TikTokery, ale svůj velký úspěch slaví i u mileniálů, kteří na Lavigne odrostli. 

Gayle se na prvních videích na platformě TikTok pořádně objevila poprvé teprve před pár týdny, ale její verze singlu abcdefu si našlo už přes sto milionů posluchačů na Spotify. Slovo verze je v množném čísle, protože Gayle ucítila potenciál singlu velice rychle a poslechnout si tak můžete rozčílenější, klidnější a milejší variantu. Přebal alba zdobí rentgen zpěvaččina vykloubeného prostředníčku. 

Abcdefu se řadí do hitparád deseti nejhranějších singlů mimo jiné v Austrálii, Rakousku, Kanadě, Německu, Švédsku, Švýcarsku, Irsku a Velké Británii. Česká rádia skladbu vůbec nezaznamenala.

Je otázkou, jestli Gayle zůstane one-hit wonder, nebo se jí podaří chytit příležitost za pačesy, jako to dokázaly další zmiňované umělkyně. Minimálně se ale v závěru tohoto roku stala na čas královnou TikToku a za rytmů jejího singlu desítky tisíc uživatelů sítě hromadně zvedají prostředníčky směrem ke svým ex, kteří jim ublížili a dopřávají si drobnou a očividně potřebnou porozchodovou terapii.