Obrázek k článku Šachy v českých kapelách. Mňága a žďorp mají nového kytaristu od Sto zvířat
| boi | Foto: Mňága a žďorp

Šachy v českých kapelách. Mňága a žďorp mají nového kytaristu od Sto zvířat

Změny u kapely Mňága a žďorp mají konkrétnější obrysy. Po odchodu Martina Knora nastoupí na post kytaristy Kuba Červinka známý ze Sto zvířat i koncertní sestavy ETC…

„Náš nový kytarista se jmenuje Kuba Červinka a můžete ho znát z kapely Sto zvířat, ve které působil do konce minulého roku, anebo z koncertní sestavy ETC... Už jsme společně zkoušeli a bylo to moc fajn. Pokračujeme,“ uvedl Petr Fiala na Facebooku Mňágy a žďorp. Aby byla rošáda dokonána, do Sta Zvířat se zároveň vrací kytarista Honza Šobr přezdívaný Beruška. Ten doteď působil ve formaci The Soul Uncles, kterou ale nedávno opustila zpěvačka Aneta Hollandrová.

Petr Fiala se zároveň v dalším příspěvka na Facebooku vrátil k odchodu Martina Knora, se kterým kapelu Mňága a žďorp skoro před čtyřiceti lety zakládali. Oznámení o jeho konci v kapele totiž vyvolalo u řady fanoušků emotivní reakce.

„Pro většinu z vás to bylo nečekané a nepříjemné překvapení,“ napsal jim Fiala napřímo. „Takže bych rád dodal ještě jednou tohle. Pro nás ani pro Martina to zas tak nečekané nebylo. Tomuto kroku předcházelo v minulých minimálně sedmi letech několik dlouhých rozhovorů, aby se věci změnily k lepšímu. No, jak je z obrázku vidět, Martin si našel práci v oboru, o kterém celý život rád mluvil. My si našli kytaristu s energií a nápady, se kterým letos připravíme a příští rok v lednu natočíme novou desku. Těším se na to jako blázen!“ doplnil komentářem obrázek, ve kterém Knor hlásí nové zaměstnání u společnosti Fiala Prop. Ta se zabývá vývojem a výrobou dřevěných vrtulí pro modelářské použití.

„Děkujeme všem, kteří nás podpořili a dokázali projevit pochopení. Spousta z vás nám, ať už tady nebo v soukromých zprávách anebo telefonátech projevila podporu a důvěru. Vážíme si toho a děkujeme! Opatrujte se,“ dodal frontman Mňágy a žďorp.