Obrázek k článku „S čím se mám loučit?“ Bruce Springsteen popřel, že se chystá do důchodu
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

„S čím se mám loučit?“ Bruce Springsteen popřel, že se chystá do důchodu

„Rozlučka s čím? Že tisíce lidí ječí vaše jméno? Ale jděte! Nikam nejdu,“ ujistil Springsteen své fanoušky během koncertu ve Filadelfii.

Když Bruce Springsteen v roce 2023 odložil dvacet koncertů kvůli žaludečním vředům a o rok později několik evropských koncertů, včetně pražského, posunul na příští rok kvůli problémům s hlasivkami, kdekoho možná napadlo, že je aktuální turné poslední. Tyto spekulace Springsteen smetl ze stolu, informuje Consequence Sound.

Bruce Springsteen a E Street Band letos čeká ještě několik koncertů v USA a Kanadě, příští rok se vrátí do Evropy, aby nahradili zrušená data fanouškům ve Francii, České republice a Itálii. V pátek 23. srpna hudebník na pódiu ve Filadelfii vyvrátil obavy, že po těchto vystoupeních odejde do koncertního důchodu.

„Jsme na scéně přes padesát zatracených let a nevzdáváme to. Neděláme blbosti jako jsou rozlučková turné. Ježíšikriste. Žádné rozlučkové turné E Street Bandu. S čím se máme loučit? Že tisíce lidí ječí vaše jméno? Ale jděte! Nikam nejdu,“ sdělil Springsteen publiku a potvrdil tak slova a odhodlání svého kytaristy Stevena Van Zandta, který nedávno pro The Telegraph řekl, že konec je v nedohlednu. „Upřímně, v Evropě jsme větší než kdy dřív. Myslím, že můžeme hrát každé léto až navěky,“ nechal se kytarista slyšet s tím, že dokud jsou na scéně The Rolling Stones, jsou oni sami pořád v podstatě nováčky.