Obrázek k článku Provokatér Roger Waters se přijede do Prahy loučit s hudební kariérou
| boi | Foto: Sony Music

Provokatér Roger Waters se přijede do Prahy loučit s hudební kariérou

Své „první rozlučkové turné“ baskytarista a zpěvák legendárních Pink Floyd pojmenoval This Is Not A Drill. V rámci něj zahraje 24.5. 2023 v pražské O2 aréně.

Turné je postaveno na klasických písních Pink Floyd. V rámci koncertu zazní písně jako Us & Them, Comfortably Numb nebo Wish You Were Here. Podle pořadatelské agentury Live Nation koncert zaujme i audiovizuálním pojetím a netypickou kruhovou scénou.

Samotný Roger Waters v tiskové zprávě turné označil za „ohromující obžalobu korporátní dystopie, ve které všichni bojujeme o přežití“.  Jde podle něj o „výzvu k akci – milovat, chránit a sdílet náš drahocenný a nejistý domov na Zemi.“ Zároveň potvrdil, že by mohlo jít o jeho vůbec poslední turné. „Moje první turné na rozloučenou! Nenechte si ho ujít. S láskou Roger,” zakončil svůj vzkaz fanouškům. Vstupenky se podle pořadatele budou prodávat od 14.9.

Je nutné dodat, že Watersova slova o smíření jsou pro řadu z fanoušků v přímém rozporu s jeho výroky z poslední doby, ve kterých obhajoval expanzivní chování Číny a Ruska. Nedávno dokonce poslal otevřený dopis manželce ukrajinského prezidenta Oleně Zelenské, v níž ji vyzýval, aby přesvědčila svého muže ke kapitulaci. Za Putinovu válku totiž podle Waterse nemůže Rusko ale Spojené státy.

Na pódiu tak Roger Waters zůstává přesvědčivější než v politických debatách.