Obrázek k článku Deska Queen bez Mercuryho? Roger Taylor živí naději na nové album
| Petra Divoká | Foto: Live Nation

Deska Queen bez Mercuryho? Roger Taylor živí naději na nové album

Roger Taylor po čase škádlí fanoušky možností, že Queen vydají novou hudbu. „Pokud budeme cítit, že máme dobrý materiál, proč ne?“ otázal se řečnicky v rozhovoru pro magazín Uncut.

„Brian a já jsem o tom onehdy mluvili a oba jsme říkali, když budeme cítit, že máme dobrý materiál, proč ne? Pořád jsme schopní hrát, pořád jsme schopní zpívat. Nevidím důvod, proč by ne,“ dává Roger Taylor naději na nové album legendární kapely, informuje server Music News. Jeho vyjádření je v souladu s dřívějšími výroky Briana Maye, který loni prohlásil, že se zpěvákem Adamem Lambertem, který s Queen už víc něž dekádu vystupuje, již zkoušeli i nahrávat. „Jen jste nic z toho ještě nic neslyšeli,“ vzkázal veřejnosti s tím, že aby nahrávku vydali, muselo by se podařit něco výjimečného.

Dosud poslední album Queen vyšlo v roce 1995. Skupina ho vydala čtyři roky po smrti Freddieho Mercuryho. Šlo o jejich patnáctou studiovou desku a jmenuje se Made In Heaven. V říjnu 2022 kapela zveřejnila do té doby nevydanou skladbu Face It Alone s Mercuryho vokály.

Queen v současné době nemají naplánované žádné koncerty. Brian May v září prozradil, že prodělal mrtvici a je v domácí rekonvalescenci. Aby upokojil fanoušky, kteří doufají, že ho ještě uslyší hrát na kytaru, předvedl v doprovodném videu, že poté, co nebyl schopný ovládat svou ruku, své prsty opět ovládá.