Obrázek k článku Wargasm zahájili druhý den Rock for People v kalhotkách. Odhalili hlavně muziku
| wlado | Foto: Marek Reinoha

Wargasm zahájili druhý den Rock for People v kalhotkách. Odhalili hlavně muziku

„Rock For People je náš nejoblíbenější festival,“ říkal mi během rozhovoru pro Headliner v dopoledních hodinách zpěvák a kytarista Sam Matlock z kapely Wargasm. Ta Hradci Králové hrála již v roce 2022. Letos dokázala publikum dostat do varu už krátce po poledni.

Jojo, jasně. Klasické laciné kupování si fanoušků, pomyslel jsem si, když Matlock vychvaloval festival. Přeci jen když se podíváte na letní plán koncertů Wargasm, uvidíte, že vystupují prakticky všude po Evropě. Když mi ale hudebník začal vyprávět, jak si užili své minulé vystoupení v Hradci a jak se opravdu těší na české fanoušky a cení progres hradeckého festivalu, vlastně jsem mu to začal věřit. A po show, jakou kapela předvedla v brzkých odpoledních hodinách, už mu věřím doopravdy.

Sam a jeho souputnice basačka Milky Way rozroudili zatím asi největší circle pit letošního ročníku. Krom toho naservírovali opravdu energický a setsakra sexy set. Milky Way je bývalá modelka a umí to prodat. Pódium jí prakticky patřilo. Když pak vzala do svých ručiček basovku, která možná vážila víc jak ona sama, bylo vidět, že to v žádném případě není jen pozornost přitahující zpěvačka. Fanoušci kapele opláceli její energii a musím uznat, že i když koncert začal chvíli po obědě, bude určitě patřit k highlightům celého dne. Možná i festivalu. Neskutečná energie.

Budu se opakovat, ale pokud Wargasm ještě neznáte, příště určitě vyrazte na jejich koncert a uvidíte sami. Rozhovor se Samem i Milky Way přineseme v některém z příštích čísel magazínu Headliner. Dozvíte se například, jak je to s novou deskou, kterou už duo připravuje.