Obrázek k článku Rock Café slaví narozeniny dobrým skutkem. Výtěžek půjde na Nocleženky
| Šárka Hellerová | Foto: Rock Café/Fotoraf.cz

Rock Café slaví narozeniny dobrým skutkem. Výtěžek půjde na Nocleženky

Charitativním marketem oslaví klub Rock Café ve středu 26. ledna své třicáté první narozeniny.

Leden tradičně patří narozeninám oblíbeného klubu v centru Prahy. Jelikož aktuální doba nenahrává velkým akcím, rozhodl se produkční tým letos uspořádat místo okázalého koncertu charitativní market, který bude hudba doprovázet pouze akusticky. Na akci zahrají mimo jiné kapely We Are The Hills nebo Trendy Brandy.

Návštěvníci si budou moci udělat radost a přispět na dobrou věc nejen merchem Rock Café, ale i spřátelených kapel, divadel a výtvarníků. Celý výtěžek akce poputuje na nákup Nocleženek v rámci projektu Armády spásy. Nocleženka je poukaz v ceně 100 Kč, který jednomu člověku bez domova umožní strávit noc v teple. Nezahrnuje však pouze nocleh samotný, ale i další pomoc a rozvoj služeb pro lidi bez domova.  

Už před rokem Rock Café vstoupilo do čtvrté dekády své existence a přestože program opět omezovala pandemie, stále se něco dělo. Na jaře klub například lákal své příznivce na pivo z vybraných minipivovarů. Za pípou se střídali hudebníci, herci, novináři či sportovci a část výtěžku opět putovala na charitu. Na podzim se na krátko rozjel takřka naplno i hudební a divadelní program a Rock Café se na čas přiblížilo svému obvyklému životu, který bohužel na podzim opět přerušila sílící pandemie.

Pozn. Úvodní fotografie připomíná 29. narozeniny Rock Café v lednu 2020.