Obrázek k článku „Rage Against the Machine už nebudou nikdy koncertovat,“ oznámil bubeník kapely
| Lukáš Rešl | Foto: Live Nation

„Rage Against the Machine už nebudou nikdy koncertovat,“ oznámil bubeník kapely

Oznámení o ukončení koncertní činnosti se objevilo na instagramovém profilu bubeníka Brada Wilka. Zbytek Rage Against the Machine se prozatím nevyjádřil.

Pro fanoušky smutná zpráva přišla ve chvíli, kdy se čekalo na vyjádření kapely ke zrušeným koncertům v roce 2023. Naposledy měla kapela vyrazit na severoamerickou část turné „Public Service Announcement Tour“ v únoru minulého roku. Avšak v říjnu 2022 zveřejnila prohlášení s tím, že ruší všechny koncerty turné v roce 2023 z důvodu zranění, které si frontman Zack de la Rocha přivodil po koncertě v červenci roku 2022 v americkém Chicagu. A jak to tak vypadá, náhradní termíny koncertů se zřejmě již nikdy neuskuteční.

„Vím, že spousta lidí čeká, až oznámíme nové termíny turné za všechny zrušené koncerty RATM. Nechci už lidi ani sebe dál napínat. Ačkoli proběhla nějaká komunikace, že by se tak mohlo v budoucnu stát... chci vám sdělit, že RATM (Tim, Zack, Tom a já) už nebudou nikdy jezdit na turné ani hrát naživo,“ napsal Wilk, přičemž se v samotném závěru zprávy omluvil všem fanouškům. Ostatní členové kapely se však k situaci nikterak nevyjádřili.

Zda je právě zranění, které utrpěl Zack de la Rocha, důvodem ukončení koncertní činnosti Rage Against the Machine, není oficiálně potvrzeno. Frontman skupiny, která se v devadesátých letech proslavila hitem Killing in the Name, si na chicagském koncertě poranil Achillovu šlachu. Následně zvládl odehrát 17 koncertů vsedě na pódiu, než kapela nakonec zrušila svá britská a evropská vystoupení do konce roku 2022.

K dalším zrušeným koncertům se Zack de la Rocha vyjádřil takto: „Když to píšu, připomínám si, že je to jen špatná okolnost, prostě podělaný moment. Bohužel moment, který vyžaduje spoustu práce a léčení... Mám těžkou trhlinu v levé Achillově šlaše a pouze 8 procent šlachy zůstalo neporušeno,“ napsal tehdy. „Nejde jen o to, zda budu schopen znovu hrát, ale rozšiřuje se to na základní funkčnost do budoucna.“

V listopadu minulého roku se kytarista skupiny Tom Morello sám bez zbytku kapely zúčastnil výročního ceremoniálu Rock and Roll Hall of Fame, kde zastoupil Rage Against The Machine při uvedení skupiny do Rokenrolové síně slávy. Rage Against The Machine se měli v září roku 2022 představit i českým fanouškům. Vyprodaný koncert byl tehdy zrušen. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Brad Wilk (@bradwilk)