Obrázek k článku Queens of the Stone Age přerušili turné. Na Colours of Ostrava je nahradí Tom Morello
| Šárka Hellerová | Foto: Chris Anthony

Queens of the Stone Age přerušili turné. Na Colours of Ostrava je nahradí Tom Morello

Týden před začátek Colours of Ostrava organizátoři fanouškům sdělili smutnou novinku. Zdravotní stav frontmana Joshe Homma nedovoluje kapele Queens of the Stone Age pokračovat v turné, tedy na festivalu nevystoupí.

Zároveň bylo oznámeno, že v pozici headlinera prvního dne čtyřdenní akce, tedy ve středu 17. července, zahraje Tom Morello, kytarista skupiny Rage Against The Machine. „Queens of the Stone Age nečekaně ruší svoji zbylou červencovou část turné. Zdravotní problémy Joshe Homma si bohužel vyžádaly neodkladný návrat do USA. Přejeme kapele, ať se co nejdříve vrátí na pódia,“ vzkazují pořadatelé festivalu, kteří držitelům jednodenních vstupenek na středu nabízejí vrácení vstupného. Již dříve turné, tedy i vystoupení na Colours of Ostrava, zrušila skupina Sofi Tukker.

Queens of The Stone Age ve svém prohlášení uvedli, že se Josh Homme musí vrátit do Spojených států na neodkladnou operaci. Celkem skupina zrušila osm evropských zastávek včetně slovenské Pohody. „Vynaložili jsme veškeré úsilí, abychom (turné) dokončili, ale bohužel už není možné pokračovat.“ Josh Homme loni v době vydání nového alba kapely prozradil, že od roku 2022 podstupoval léčbu rakoviny. V době, kdy o nemoci promluvil, byl v remisi.

Tom Morello na konci června vydal singl Soldier In The Army Of Love a na Instagramu oznámil vydání svého prvního „plnohodnotného sólového rockového alba“. Na jeho vzniku se podílel i jeho třináctiletý syn Roman, který na novince hraje na kytaru.